Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet HHR SS: Neoficiálně oficiální a dvoulitrové turbo (nové fotografie)

Miro Mihalik
Diskuze (7)
S neplánovanými prezentacemi se roztrhl pytel. Momentálně si to vyzkoušel Chevrolet, s nejsilnějším modelem HHR SS.

Máme zde další únik informací. Chevrolet rozvezl 12. 7. po svých dealerech nové brožury sportovního modelu HHR SS a nějakou nevděčnou duši (přesněji člověka ze stránek www.chevyhhr.net, který si říká Primiere07) ještě ten samý den napadlo, že u svého zaměstnavatele okopíruje pár fotek a pošle je do světa. Prý proto, aby „utišil šeptandu“, točicí se kolem tohoto vozu.

Díky tomu však víme, jak přesně nový model vypadá a ze záběrů je možné vyčíst i nějaká nová data. Špičková verze retro modelu dostane dvoulitrový čtyřválec ECOTEC vybavený přímým vstřikováním a turbodmychadlem. Jde o ten samý agregát, který lze najít ve vozech Pontiac Solstice GXP nebo Opel GT. Dosahuje nejvyšší výkon 194 kW (265 k) a točivý moment 355 Nm. Na motor navazuje 5stupňová manuální převodovka se zkrácenými dráhami řazení.

Chevrolet tvrdí, že vyladěný podvozek testovali na závodních okruzích v Severní Americe a Evropě. Šasi částečně využívá přísavný efekt, vpředu i vzadu eliminují vztlak upravené nárazníky a spoiler dostala i horní hrana pátých dveří. Vůz jezdí na 18palcových leštěných kolech vyrobených z hliníkové slitiny.

Interiéru dominují černá sportovní sedadla s červeným lemováním a logem SS. Volant je čalouněný kůží a najdete na něm i ovládání audio soustavy. A možná se dostane do rukou i vám. Chevrolet na podzim doveze model HHR do České republiky a pokud by se našlo dost zájemců, jeden nikdy neví. Zjišťovali jsme, co na to oficiální zastoupení. K modelu SS zatím nemají žádné informace a vylučují, že by se hned od začátku takový model dostal i k nám. Náš importér se spíše zajímal o dieselovou verzi, odpověď ovšem nebyla vůbec uspokojivá. Kvůli komplikované zástavbě se naftový motor pod kapotou HHR neobjeví.

Miro Mihalik
Diskuze (7)
17. 7. 2007 23:56
pre Ameriku
je to auto pre Americanov, v EU bez diesela nema sancu :no: