Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet přiveze do New Yorku trojici minikonceptů: Grove, Trax a Beat

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
General Motors se snaží přilákat zákazníky trojicí malých koncepčních automobilů s benzinovými a dieselovými motory.

Na autosalonu v New Yorku se představila trojice malých vozů z nichž mohou zákazníci na stránkách vybírat ten, který se jim líbí nejvíc.

Tato trojice má předvést flexibilitu, kreativitu a inovativní přístup asijských designéru společnosti GM. Místem návrhu všech tří je Jižní Korea, koncept Beat byl postaven v Indii a modely Groove a Trax fakticky pocházejí z technického centra GM ve Warren v Michiganu.

Nejsportovnějším dojmem působí nazelenalý třídveřový koncept Beat, pod jehož kapotou pracuje zážehový motor s turbodmychadlem o objemu 1,2 litru, který přes automatickou převodovku pohání přední kola. Vzhledem své karoserie míří na mladé tunery, jimž ve svém interiéru nabízí výkonnou audio aparaturu a navigaci.

O černém Chevroletu Groove se tisková zpráva vyjadřuje jako o “funkastalgia” vozidle. Vzhled jeho karoserie se podle designéru nese v retrostylu a hodně připomíná současný sériový Chevrolet HHR. Přední kola malého pětidveřového automobilu pohání dieselový motor o objemu 1,0 l.

Třetí do party je oranžový Trax, jehož obrázek byl zveřejněn ještě před oficiální prezentací. Tento městský crossover je vybaven litrovým benzinovým motorem, který pohání všechna čtyři kola. Karoserie je zajímavá řešením nárazníků s blatníky v jednom vyměnitelném kuse vpředu i vzadu. Pro úsporu vnitřního prostoru je rezervní kolo umístěno na zádi a zavazadla mohou být převážena i na střešním nosiči.

Všechny tři koncepty jsou navrženy s ohledem na nízké provozní náklady, ekologii a zároveň zábavný design.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
5. 4. 2007 11:13
Je to hnus, velebnosti...
...moje bunky pre estetiku a cit pre krasu dostali riadne zabrat. Toto je vsetko, len nie pekne. Modernost, dynamika, napaditost, to vsetko beriem. Klobuk dolu pred dizajnermi. Ovsem z tychto auticiek priamo krici, ze su to iba studie (tie maju pravo byt hoci aj skarede, ved ich nikomu na predaj ponukat nebudu). Tento hrcovity dizajn plny ostrych tahov, tvrdych linii a mnozstva pretinajucich sa ploch a kriviek ma nijak pozitivne neoslovuje...ale ako tak citam ostatne prispevky, asi som v mensine... :-|