Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Silverado se představuje jako policejní pronásledovací pick-up s V8

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Policejní Silverado bylo navrženo k pronásledování podezřelých na silnicích i v terénu.

Chevrolet se pochlubil novou verzí pick-upu Silverado, která se v showroomech značky rozhodně neobjeví. Celý název Silverado Police Pursuit Vehicle totiž prozrazuje, že jde o policejní pronásledovací vozidlo, určené k nahánění podezřelých na silnicích i v terénu. A tomu byla uzpůsobena technika vozu.

Základem je Silverado v konfiguraci crew cab, tedy s čtyřdveřovou kabinou, offroadovým paketem Z71 a standardní krátkou korbou. Pod kapotou je pak 5,3litrový motor V8 o výkonu 355 koní, spojený s desetistupňovou automatickou převodovkou, vybavený speciálním vzduchovým filtrem.

Vůz je postaven na 20“ plechových kolech, obutých do terénních pneumatik s certifikací pro jízdu vyšší rychlostí, za kterými jsou šestipístkové brzdy Brembo. Pro policejní sbory, které budou vůz využívat především v terénu, pak automobilka nabízí ještě možnost zvýšení podvozku o dva palce.

Kabina vozu pak byla tradičně uzpůsobena policejním potřebám. Sedadla jsou látková, volič převodovky je umístěn na sloupku řízení a přední středové sedadlo může být vyjmuto, aby uvolnilo prostor pro dodatečné vybavení – tedy například vysílačky, laptop, ovládání majáků či držáky na zbraně.

Podlaha vozu je pro snazší údržbu vinylová, korba je pak vybavena třídílným voděodolným skládacím krytem, který umožní pohodlnou přepravu dalšího policejního vybavení. Pro klasické policejní majáky, sirény a další elektronické příslušenství je vůz vybaven předem nataženými kabely, silnějším alternátorem a nabídnout může i speciální pojistkovou skříňku.

Připomeňme, že Chevrolet není v oblasti policejních vozidel žádným nováčkem. Modely jako Caprice a Impala se staly ikonickými policejními sedany, které následně doplnilo a postupně i nahradilo policejní SUV Tahoe. Policejní Silverado tak navazuje na dlouhou tradici.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

2. 4. 2022 15:25
Aky
Je to specialny vzduchvy filter?
1. 4. 2022 16:16
vdc
Klaune kde jsi? Policie ma velke auticko, mrzute že? Plesk na ucho kriple