Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet v Ženevě: „retro model“ HHR

Dan Vořechovský
Diskuze (14)
Do Evropy poprvé zavítá model Chevroletu s názvem HHR, o jehož prodeji v Evropě rozhodne Chevrolet Europe po skončení ženevského autosalonu.

Do Ženevy přiveze Chevrolet i model HHR, který zažil světovou premiéru už před dvěma lety v Detroitu. Na základě ohlasů z ženevského autosalonu se Chevrolet Europe rozhodne, zda model zařadí do své nabídky vozů pro Evropu. Na modelu HHR je patrná inspirace vozem Chevrolet Suburban z roku 1949 a jeho design je tak výrazně v retro stylu. Ve Spojených státech soupeří Chevrolet HHR zejména s konkurenčním Chryslerem PT Cruiser.

Chevrolet HHR je typický svými mohutnými blatníky, polokruhovou maskou chladiče a koncovými světlomety, které mají svou předlohu ve starších modelech Chevroletu Corvette. Klasickým retro prvkem jsou i masivní stupátka a jednoduché tvary oken.

O pohon se v případě HHR stará jeden z dvojice řadových čtyřválců. První možností je motor o objemu 2,2 l, který podává maximální výkon 110 kW (149 k) a maximální točivý moment 210 Nm. Alternativu představuje motor o objemu 2,4 l, jehož výkon vrcholí na hodnotě 129 kW (175 k) a točivý moment na 228 Nm.

Dan Vořechovský
Diskuze (14)
19. 2. 2007 13:09
Re: Pierro
Škoda, že Chevy nedovážel do Evropy model SSR (už se prý nevyrábí?). HHR je dalším pokračováním retro vlny...). Mimochodem: PT Criser se mi líbil v původní verzi... facelift s odklonem od retro designu (zejména uvnitř) už není to pravé.... Hihi, koukám, že se tu někomu plete Chevrolet a Chrysler.... Jiný koncern, jiná historie, jiná značka.... Dalších komentářů netřeba :o)
Avatar - Lonestarstate
17. 2. 2007 09:31
Re: Příšera z jezera
Příště než napíšeš komentář, přečti si alespoň článek a prohlídni fotky. Tohle není Chrysler. A design je u PT Cruiseru právě jediný důvod, proč se v Evropě tak masově prodává, takže hlavní je, že tisíce a tisíce lidí na to mají očividně jiný názor než ty. :yes:
16. 2. 2007 10:41
Re: Pierro
Je to jedno, obe auta su nechutne opuchnute hrce na kolesach, jedine ich plus je v tom, ze su zvonka odlisne od ostatnych, co je ale sakra malo...
Avatar - Pierro
16. 2. 2007 09:49
Příšera z jezera
Tak teda panstvo, chrysler opět nezklamal. Po obludném retromobili PT Cruiser přišla ještě obludnější kreace... tak nějak nevím, ale chrysler by to raději ani neměl vozit přes louži. Tohle je hrůza srovnatelná s čínskými "auty".... 8-s :-!