Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler 200: První snímky nástupce Sebringu

Aleš Dragoun
Diskuze (16)
Chrysler zanedlouho představí nástupce vozu střední třídy Sebring. Zatím nám předkládá ochutnávku: první tři oficiální snímky.

Zatím z nich není příliš mnoho vidět a to by se dvoustovka měla v USA oficiálně začít prodávat ještě letos. Záběry odhalily pouze chromovanou masku a detaily obou párů světel. Vzadu najdeme světelné diody. C-sloupek ale svědčí spíše o důkladné modernizaci stávajícího modelu, než o zbrusu novém autě.

O tom svědčí i několik málo detailů, které automobilka zveřejnila. Informace se týkají modernizace přední a zadní části karoserie, která byla zároveň zesílena, jiná jsou i zpětná zrcátka. Při výrobě čelního a předních bočních oken bylo použito vrstvené sklo, které snižuje hluk pronikající dovnitř. Proměnil se rovněž interiér, který nabízí měkčené plasty, nové přístroje, sedadla i jejich látkové, či kožené čalounění. Úpravy se dotkly samozřejmě také podvozku.

Pojďme se krátce podívat na motory, které budou celkem dva. Základem je čtyřválec objemu 2,4 l, který bude spřažen se čtyř-, nebo šestistupňovou převodovkou. Alternativu představuje vidlicový šestiválec Pentastar, jehož 211 kW (287 k) a 352 Nm budou moci využít ti zákazníci, kteří si vyberou vyšší výbavy. Zároveň se mohou těšit ze šestistupňového automatu.

Chrysler si od řady 200 slibuje zpětné dobytí pozic, které předchozí Sebring opustil. Tomu se ani doma příliš nedařilo. Zajímavé je také číselné označení, které je menší než tradiční třístovka. I v této legendární řadě tedy bude americká automobilka pokračovat. Chrysler 200 se bude vyrábět v továrně v Sterling Heights ve státě Michigan.

Před necelými dvěma roky Chrysler představil studii 200 C EV, jako součást elektrického vývojového programu, který byl později zrušen.

Aleš Dragoun
Diskuze (16)
Avatar - Barrichello
17. 9. 2010 12:15
Re: Porovnanie
Interiréry budou zcela jiné než u současné verze. Zatím byla v usa představena 300C novinářům a odborníkům a velmi, velmi pozitivní ohlasy byly.

Mě je zas jedno nějaká Lancia - která na řadě trhů prodá méně vozů, než chrysler a dodge (myslím evropské země, vč. té naší), každému je jedno něco jiného, jisté je, že 300 má co nabídnout a pokud bude za ceny jako dnes tak nemá v jistých parametrech konkurenci, za tu cenu :-)
Kdo ti dá 500 HP sedan vyšší středny za 1,4 milionu Kč, že
Avatar - PlumJelinek
16. 9. 2010 21:50
Re: Porovnanie
Tak přesně takle jsem doufal, že to vypadat nebude. 300C je mi jedno, ale bojím se, aby úplně stejně nevypadal nástupce Thesisu, současná americká produkce se mi, co se týče designu (a interieru obzvlášť) hnusí.
Avatar - Barrichello
16. 9. 2010 09:29
Re: Porovnanie
No Thesis bude....tramtadadá....upravenej Chrysler, nikoliv však 200C, ale 300C.
A jak vypadá nová 300C máte tady - [odkaz]

Jestli to čte někdo z redakce, tak se možná odpoledne dočkáte i vlastního článku tady >:D :-)
Avatar - Barrichello
16. 9. 2010 09:27
Re: svetla ze Suberbu
HAHAHA. Ještě že je nechtěj kopírovat v holovýbavě, motorech ze sekačky a cenách. To by to rovnou mohli zabalit.
Avatar - PlumJelinek
15. 9. 2010 20:37
Re: Porovnanie
Nevidím to, jako pravděpodobné. Chrysler 200 je auto střední třídy, Thesis (a předchůdci) byly vždy vyšší střední. Nehledě na to, že pokud to bude jen faceliftovanej Sebring, tak prostorově to nebude nic moc, coř se taky pro nástupce Thesisky nehodí.

......nehledě na to, že ta fotka je jen úprava ve Photoshopu, kdy chtěl pouze někdo vyvolat spekulace...