Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Aspen: velká posila

Libor Zezulka
Diskuze (28)
Chrysler na autoshow v Detroitu představil velké SUV jménem Aspen s charakteristickým designem, velkým vnitřním prostorem a silnými motory.

Chrysler na autoshow v Detroitu představil nové velké SUV. Novinka nese jméno Aspen a v boji o zákazníky bude spoléhat především na velký vnitřní prostor, schopnost přepravy až sedmi pasažérů, bohatou výbavu (i bezpečnostní) a výkonné, ale v rámci objemové a výkonové kategorie úsporné motory. Po stránce designu nepřináší Aspen žádné zásadní inovace, vzhledem spíše navazuje na své starší sourozence, případně využívá dílčí nové prvky použité u některých konceptů (např. Chrysler Chronos). Celkovou mohutnost vozu zvýrazňují 20palcová kola.

Interiér klasických tvarů s širokou středovou konzolou a středovým tunelem nabídne bohatý vnitřní prostor a až sedm míst uspořádaných ve třech řadách sedadel, vybírat bude možné ze dvou barevných schémat. Jako pohonné jednotky Chrysler zvolil zážehový osmiválec HEMI s objemem 5.7 litru a výkonem 246 kW a osmiválec 4.7 litru Magnum s výkonem 172 kW. Oba motory budou spojeny s pětistupňovou automatickou převodovkou, jak se na správné SUV sluší a patří, poháněna budou všechna čtyři kola. Bezpečnostní výbava zahrnuje ABS, ESP, čelní a boční airbagy, prodej bude zahájen v první polovině tohoto roku.

Libor Zezulka
Diskuze (28)