Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínské BMW řady 5 dost narostlo. Dokonce má i výbavu z větší sedmičky

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Nová řada 5 míří na čínský trh, avšak v nabídce bude pouze varianta s prodlouženou karoserií. Pasažéři na zadních sedačkách se dočkají nevídaného luxusu, který si novinka propůjčila z vrcholné řady 7.

Zdejšímu trhu BMW představilo novou generaci řady 5 v květnu tohoto roku a nyní přichází řada na čínský trh. S délkou 5,05 metrů je novinka již tak o něco delší než její předchůdce, avšak pro Čínu bude „pětka“ k dispozici pouze ve variantě s prodlouženou karoserií. Podle odhadů by měla mít řada 5 ve verzi Li přibližně 5,18 metru na délku. 

Z toho budou profitovat zejména pasažéři na zadních sedačkách, jejichž pohodlí bylo pro prodloužené verze vždy prioritou. Ti se mohou těšit také obrovský panoramatický displej s rozlišením 8K a konektivitou 5G, který si novinka vypůjčila z vrcholné řady 7. K dalším prvkům, které jsou k dispozici jak pro model se spalovacím motorem, tak pro jeho plně elektrického sourozence, patří čtyřzónová klimatizace a prémiový audiosystém Bower & Wilkins.

Čínská varianta modelu nezůstala nedotčena ani zvenku. Zatímco nové LED světlomety a osvětlení mřížky chladiče vpředu nejsou novinkou, vůz dostal do standardní výbavy exkluzivní osvětlenou "pětku". Nachází se v oblasti Hofmeisterova zalomení na C-sloupku a u modelu i5 při nabíjení pulzuje světle modře. U spalovací motorizací svítí číslo bíle.

Všechny vozy řady 5 budou vyráběny v tamním závodě Dadong, který se nachází ve východně položeném městě Šen-jang. Datum uvedení do prodeje zatím není známo, ale údajně to má být „již brzy“.

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Doporučujeme