Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínské Škodovky už koupíte i u nás! Ale proč se v nich nesvezete?

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Automobily značky Škoda vyráběné v Číně se oproti těm evropským drobně liší. Potkat je na tuzemských silnicích je takřka nemožné, nyní je však můžete vlastnit. A klidně všechny!

Kdepak, čínské Škodovky v životní velikosti zůstávají i nadále výhradou tamního trhu. Omlazenou Octavii se zadními svítilnami ve stylu Superbu či Yetiho s rezervou na víku zavazadelníku tak u nás i nadále neseženete.

Drobnou útěchou ale mohou být sběratelské modely v měřítku 1:18 od společnosti Abrex. Ta se totiž stala jediným licencovaným dovozcem těchto kousků do Evropy. Povedlo se to na základě partnerství se Škodou Auto a divizí SAIC Volkswagen.

Modely čínských vozů lze pochopitelně sehnat i po vlastní ose, to ale Abrex nedoporučuje. Hrozí totiž nepříjemnosti s nelegálním nákupem, zabavení modelů a následná likvidace celníky v rámci EU, vysoké ceny za dopravu či komplikované reklamace. „Naše modely jsou zabaleny výhradně v krabičce Abrex a opatřeny bezpečnostním hologramem se sériovým číslem,“ dodává prodejce. Cena modelu je 2.995 Kč.

V modelové nabídce jsou aktuálně k objednání všechny modely počínaje omlazenou Škodou Superb druhé generace. Do budoucna se však paleta bude rozšiřovat o další kousky vyráběné pro SAIC VW. Kromě oficiálního eshopu lze modely zakoupit ve firemní prodejně v Muzeu autíček na zámku Příseka, případně od 19. do 22. října na veletrhu Model Hobby v Praze.

Zvláštnosti omlazené Škody Octavie, jež se v Číně začala prodávat před nedávnem, si můžete připomenout v přiloženém videu...

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Avatar - jozephko
15. 10. 2017 21:03
V článku mi chýba to najpodstatnejšie
V článku mi chýba to najpodstatnejšie - dajú sa autám otvárať dvere či kapota? A ak áno, ktoré?
Pretože "angličák", ktorému sa nedajú otvárať aspoň jedny dvere, stojí za houno... :-)
Avatar - Ada je zase tady
15. 10. 2017 18:17
Re: Toho Yeťáka
TDI se nepíše s malým "íčkem". Malé íčko mají v názvu ty diesely, které se na velké nezmůžou >:D
Avatar - Googlit
15. 10. 2017 15:07
Re: Toho Yeťáka
A hlavně v nějaké silnější naftě. Třeba 1.9 TDi by tomu dost slušela. Pěkně táhne odspdou a spotřeba nula nula nic.
Avatar - Floyd
15. 10. 2017 12:29
Re: inzercia, zdroj vsetkeho zla
>:D >:D >:D
Avatar - Floyd
15. 10. 2017 12:28
Re: Alik
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: