Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

CMC postaví omezenou sérii Callumova Jaguaru Mark 2

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Designér Ian Callum si před nedávnem nechal upravit dle svého vlastního návrhu starý Jaguar Mark 2. Nezůstane však osamocen.

Callumův baculatý jaguar, který byl oficiálně odhalen na konci srpna, modifikovala za jeho dohledu a připomínek společnost Classic Motor Cars Limited. Udělala z něj podle designérova požadavku auto pro každodenní použití, v interiéru tak najdeme třeba dotykovou obrazovku informačního systému. Auto dostalo do útrob osmiválec 4,2 l z moderního XK série X150 spojený s pětistupňovou přímo řazenou převodovkou. Některé zdroje hovoří o objemu 4,3 l. Úpravy doznalo i šasi, za sedmáctipalcovými drátovými koly se objevily větší brzdy. Mark 2 se chlubí i modernějšími, ale jemně zakomponovanými nárazníky. Přesto si do značné míry zachoval původní vzhled, CMC koneckonců nejsou žádní bastlíři, věnují se i tradičním renovacím, ale klasické jaguary jsou schopni dle požadavků třeba i decentně prodloužit, vybavit modernějšími motory, brzdami... Zkrátka náš zákazník – náš pán. Ale s citem, vždyť přestavba konkrétního exempláře trvala osmnáct měsíců.

Názory na vůz i takovéto zakázkové konverze veteránů obecně můžete mít jakékoliv, ale kousek designéra Aston Martinu a Jaguaru vyvolal poměrně velký zájem. A to se počítá! Peter Neumark, šéf CMC, řekl: „Během několika hodin od představení nám volali lidé z celého světa a ptali se, jestli by si takové auto nemohli koupit.“ Sám Ian Callum dal pokračování projektu své požehnání, neměl s tím rozhodně žádný problém. „Nebyl jsem si jistý, jak bude vůz přijat. Odezva mě ale potěšila a ohromila.

Zatím není jasné, kolik dalších exemplářů vznikne, záleží pochopitelně na počtu objednávek. Zákazníci si budou moci vybrat jak barvy interiéru, tak i exteriéru dle vlastního uvážení. A kolik zaplatí? Classic Motor Cars jasně řekli, že jeden každý moderní klasik s kočkou přijde na 350 až 375 tisíc liber. Ne, opravdu to není překlep, žádná levná legrace! Takže v přepočtu na koruny klient vytáhne z peněženky dvanáct až třináct milionů. Britové se snaží vydělat co nejvíc, ale kdo by jim to měl za zlé, obchod je zkrátka obchod.

Ano, kdybyste našli kdesi ve stodole zubožený Mark 2 a nechali si ho u CMC zrenovovat do původního stavu, vyjde vás jeho vzkříšení mnohem levněji...

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
9. 9. 2014 15:33
Re: To je prostě
Tohle ať dělají místo XE :-)
9. 9. 2014 09:41
Re: To je prostě
:yes: To je prostě ultrasuperhypergigapsychomela kára :yes:
8. 9. 2014 17:22
Re: To je prostě
Ten je úžasnej!!! :yes:
Avatar - Dinar
8. 9. 2014 17:03
To je prostě
žrádlo!!! :yes: :yes: :-) ;-)