Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co říkáte na tyhle upravené klasické škodovky ze Slovenska?

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Klasické škodovky patří mezi poměrně oblíbená auta českých a slovenských úpravců, to je známá věc.

I my vám ostatně docela pravidelně ukazujeme z našeho pohledu zajímavé příklady, jak se staré vozy značky Škoda dají upravit. Tentokrát zamíříme hned za dvěma exempláři na Slovensko.

Zaujaly nás totiž škodovky, které patří dvěma mladým nadšencům ze Zvolena. První se jmenuje Adam Kališ a vlastní bílou Škodu 125 L, druhý pak Lukáš Kohút, ten jezdí s červenou Škodou 120 GLS.

Obě auta stojí na vzduchovém podvozku, díky němuž dovedou zaujmout velice přikrčený postoj, a velkých kolech s výrazným negativním odklonem, jinak se ale stylem a provedením úprav liší. Zatímco bílý kousek působí "čistěji" a umírněněji, červený odhaluje patinu a sází více na jakýsi retro dojem.

Na obou autech ovšem najdeme také nevšední detaily. A tím zrovna nemyslíme tu velkou nafukovací labuť na střeše, která na srazech zdobí Adamův stroj. Jde spíše o věci typu žaluzie na zadním okně bílé škodovky, roleta na zadním skle, polepy Tuzex nebo retro kola na červeném exempláři.

Podle fotografií na instagramových profilech obou majitelů (Lukášův je tady, Adamův zde) je ale zřejmé, že auta v podstatě neustále procházejí dílčími úpravami. Jsme tedy zvědavi na další vývoj.

Tak jak se vám tyhle škodovky líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

7. 8. 2021 08:49
kola
Přišlo by mi to docela v pohodě, kdyby to nemělo tak zprasené kola/nápravy. Z toho chlupatého volantu, žaluzií na zadním skle a podobně, sice taky nejsem úplně odvázaný, ale tak OK. Je to v zásadě takový dobový tuning, ale ty kola to zabíjí.
7. 8. 2021 05:59
Jejda
Tohle se moc nepovedlo. Rád bych řekl, ať si kluci hrajou, hlavně že nefetujou, ale tihle dva evidentně prohnal palicema litry toluenu či jiné šmakulády. Tady vidím jediný směr kam dál... STK a vrakac.
6. 8. 2021 23:26
Re: Zlomene napravy
Prostě hnus, víc není co dodat! :-( :no:
6. 8. 2021 23:09
Re: Hnus
Súhlas, je to humáč ako každé takto "vylepšené" auto. Nechápem tento štýl.
Avatar - kari.laz
6. 8. 2021 21:54
Hnus
Vykloubit kola a dát spodkem na zem, to je tuning jak prase. Pardon, urazil jsem prase.