Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Connaught Type-D GT Syracuse: britská naděje

Libor Zezulka
Diskuze (23)
Britský výrobce Connaught se vrací na automobilovou scénu ve velkém stylu. První model řady Type-D nese jméno GT Syracuse.

Britský výrobce automobilů Connaught se vrací na scénu ve velkém stylu. Po oživení společnosti v roce 2004 a představení ambiciózního hybridního sporťáku přichází omezená série (vyrobeno bude pouhých 100 kusů) modelu Type-D GT Syracuse. Vůz 4251 mm dlouhý, 1866 mm široký a 1361 mm vysoký pohání na rozdíl od hybridní prvotiny výhradně přeplňovaný desetiválec s výkonem 220 kW při 7000 otáčkách a točivým momentem 371 Nm při 3000 otáčkách.

V dvoutunovém automobilu poměrně „nezajímavé“ hodnoty vypadají v 950 kg těžkém sporťáku postaveném převážně z hliníku a kompozitních materiálů velmi lákavě. Sprint z 0 na 100 zvládne GT Syracuse za méně než pět sekund, maximální rychlost činí 273 km/h. Výkon proudí na zadní kola, s jeho přenosem pomáhá diferenciál se zvýšenou svorností. Kožený interiér s hliníkovými prvky nabídne klimatizaci, přítomen bude i systém bezklíčového vstupu a samozřejmě výkonný audiosystém s CD a MP3 přehrávačem.

V následujících letech Connaught počítá s poměrně rychlým rozšiřováním nabídky, v roce 2007 bude pravděpodobně zahájen vývoj rychlého čtyřdveřového sedanu. Vůz stojící na prodloužené platformě stávajících vozů by se měl na trhu objevit v roce 2010.

Libor Zezulka
Diskuze (23)