Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette C6 Z06: Hybrid od Quanta má 2000 N.m

Michal Fokt
Diskuze (0)
Chcete zlepšit schopnosti Corvette Z06? Pořiďte mu hybridní kit! Asi tušíte, že v tomhle případě nebylo smyslem snížit sportovnímu kupé spotřebu...

Na trhu je spousta firem, nabízejících různé balíčky, zvyšující výkonnost daného auta. Najdete v nich kompresory, turbodmychadla, čipy, výfuky ...a nejnověji i elektromotory a akumulátory! Společnost Quanta totiž asi jako první nabízí možnost předělání sporťáku Corvette Z06 minulé generace na hybrid.

Úprava Quanta Corvette QHP770 vychází z již zmíněné Z06, což znamená zejména to, že má pod kapotou osmiválec LS7 o výkonu 377 kW, jenž ale sekundují dva elektromotory YASA 750, vestavěné do zadního diferenciálu. Každý z elektromotorů disponuje výkonem 100 kW (136 k) a sosá energii z 11,3kWh Li-Pol akumulátorů. Jejich umístění není známo, ale patrně bude klasicky pod podlahou zavazadlového prostoru. Dobíjí se klasicky rekuperací za jízdy, lze je ale připojit k elektrické síti.

S novým "hardwarem" disponuje Corvette Z06 kombinovaným výkonem 574 kW (781 k) a točivým momentem 2034 N.m! Vlastník a šéfinženýr firmy Quanta Gary Whiting tvrdí, že tenhle hybrid zvládne zrychlení z nuly na 96 km/h (60 mph) za 3,3 s a čtvrtmílový sprint je pro něj záležitostí 11,3 s. Quanta s novým produktem teprve sonduje reakce trhu a v případě zájmu bude zahájena výroba.

Michal Fokt
Diskuze (0)