Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtyřválcový diesel 2.0d pro BMW X3

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Menší z dvojice SUV ve výrobním programu BMW dostane známý dvoulitrový turbodiesel o výkonu 110 kW. V prodeji se nová verze BMW X3 objeví v září letošního roku.

Menší z dvojice SUV ve výrobním programu BMW dostane známý dvoulitrový turbodiesel o výkonu 110 kW. V prodeji se nová verze BMW X3 objeví v září letošního roku.

Vznětový čtyřválec disponuje přímým vstřikováním nafty common-rail, které dopravuje palivo do válců pod maximálním tlakem až 1600 bar. Nejvyšší výkon 110 kW je připraven ve 4000 ot./min, maximum kroutícího momentu 330 Nm může sloužit již ve 2000 ot./min. S tímto motorem jeden BMW X3 nejvíce 198 km/h, zrychluje z klidu na 100 km/h za 10,2 s a kombinovaná spotřeba v evropském jízdním cyklu přitom činí 7,2 l/100 km, což teoreticky umožňuje ujet 875 km na jedinou nádrž. Motor zatím splňuje jen emisní normu Euro3.

Ke standardu BMW X3 2.0d patří šestistupňová převodovka, pohon všech kol XDrive, semdnáctipalcová kola s pneumatikami o rozměru 235/55, systém jízdní stability DSC a s brzdami související systémy CBC (Cornering Brake Control) a DBC (Dynamic Brake Control). Pomoc přichází i při sjíždění kopců v podobě funkce HDC (Hill Descent Control) resp. při jízdě s přívěsem TSC (Trailer Stability Control). Sériová jsou také dvoustupňová brzdová světla.

V dalších BMW X3 bude možno od září objednávat např. audiosystém Business s možností přehrávání hudby ve formátu MP3, rozšířená bude podpora Bluetooth a s navigačním systémem Professional bude možno sledovat i televizi.

Cena BMW X3 2.0d byla na německém trhu stanovena na 33 800 Euro.





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz . Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Ondřej Láník
Diskuze (2)