Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra opět poodhalila svůj sportovní elektromobil, co nabídne jeho interiér?

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Letošní autosalon IAA ve Frankfurtu se stane místem premiéry nového konceptu sportovního elektromobilu značky Cupra, na který se automobilka snaží upoutat pozornost zveřejňováním drobných detailů.

A zatímco minulý měsíc jsme si mohli prohlédnout první snímek zadní části, dnes se Cupra pochlubila interiérem. Ten by měl nabídnout velkorysý vnitřní prostor, ve kterém se prolnou vytříbené materiály s vyspělou technikou. „Cílem designérů bylo vytvořit interiér s dokonalou rovnováhou mezi zaměřením na řidiče a komfortem cestujících.“

Během vývoje tak měla být kladena optimální pozornost jak řidiči, tak i cestujícím, sportovním výkonům a praktičnosti. Cupra se tak snaží nabídnout představu vozu, který se může kdykoliv změnit podle požadavků řidiče i cestujících.

Co ale uvidíme, pokud se zaměříme na zveřejněnou fotografii? Jako první zaujme moderní (pravděpodobně) dvouramenný volant, který je osazen podsvíceným logem a nevšedně umístěnými tlačítky pro startování a volbu jízdních režimů. Na pozadí si pak můžeme všimnout plně digitálního přístrojového štítu, který zobrazuje velký otáčkoměr, menší tachometru a ukazatel přetížení.

A zatímco volant bude s největší pravděpodobností čalouněn Alcantarou, vrchní část dveří by měla být ozdobena karbonem, stejně jako kryty zpětných zrcátek. Pod karbonem je měděný proužek, charakteristická to barva Cupry, na který navazuje výplň dveří s malými podsvícenými tečkami.

Svým novým sportovním elektromobilem chce Cupra, která byla donedávna jen sportovní divizí Seatu, zdůraznit svůj pokrok v oblastech internacionalizace, vlastní produktové řady a vývoje vlastních modelů. „Cupra vyvíjí vozidla s výjimečným charakterem, jejichž vyspělá technika vychází vstříc měnícím se požadavkům na individuální mobilitu.“

Digitální premiéra vozu je naplánována již na 2. dubna, veřejná premiéra ale proběhne až na frankfurtském Autosalonu IAA 2019, kde samozřejmě nebudeme chybět.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme