Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra Leon dorazí v roce 2021. Dostane plug-in hybridní pohon Formentoru

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Příjezd nové generace Seatu Leon se blíží a nezapomnělo se ani na sportovní verzi. Podle posledních informací dorazí s kabelem do zásuvky.

Plug-in hybridní Cupra Leon bude jedním z šesti elektrifikovaných modelů, které chce Seat uvést na trh do začátku roku 2021. Vedle standardního Seatu Leon, jenž dorazí jako pětidveřový hatchback a praktičtější kombík, se tak elektrifikaci nevyhne ani ostrá sportovní verze.

„V roce 2020 uvedeme na trh novou generaci Leonu. Součástí bude plug-in hybridní pohon, jenž bude disponovat výkonem 180 kW a papírovými emisemi 50 gramů na kilometr,“ uvedl generální ředitel automobilky Luca de Meo a dodal, že Cupra Leon a Cupra Leon ST přijedou koncem roku 2020.

S elektrifikací počítají Seat, respektive Cupra ve velkém. Vždyť i ženevský koncept Formentor měl v útrobách plug-in hybridní jednotku. Ta poskytovala výkon 180 kW a dle metodiky WLTP zvládne vůz na jedno nabití až 50 kilometrů. Jde o stejné parametry, kterými se chlubila také Škoda Vision RS, tedy sportovní předobraz Scaly.

A šéf Cupry Wayne Griffiths potvrdil, že Leon dostane totožnou pohonnou jednotku. Zároveň by byl ale rád, kdyby výkon vozu ještě povyrostl. „Musíme se soustředit také na výkonné plug-in hybridy. V současné době jsme na dobrých číslech, ale mohlo by to být ještě lepší.“

Griffiths dále potvrdil, že probíhají diskuze o čistě elektrickém modelu značka Cupra, jenž by byl posazen na modulární koncernové architektuře MEB. „Takové auto by však muselo korespondovat s hodnotami Cupry,“ dodává lídr nově vzniklé sportovní značky.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
8. 4. 2019 09:58
Re: Takže
To sice taky = v F1 už neskutečnejch 10 let = to to letí žejo :-) Místní Multikára jako titulní článek mě fakt dostala = jinde ve stejnou dobu https://autobible.euro.cz/alfa-romeo-stelvio-qv-vs-giulia-qv-si-definitivne-zamiloval-klasicky-sedan / :yes: :yes: :yes:
Avatar - speedfred
8. 4. 2019 08:09
Re: Takže
:-) :-) Racing is hybrid life.
Avatar - Hammunasakra
8. 4. 2019 07:53
Re: Takže
To neni zdaleka všechno = taky poznám falešnej Blue Label ;-)
Avatar - woody-alien
8. 4. 2019 07:25
Re: Takže
>:D Racing is life.
Avatar - speedfred
7. 4. 2019 16:38
Re: Takže
Ty musíš mať hodne citlivé telo ak cítiš zmenu ťažiska o 10mm. V tebe sú asi skryté zavodnícke sklony,ktoré sa zatiaľ prejavujú iba na semaforoch. ;-)