Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Dokker Stepway je levnou dodávkou se vzhledem SUV

David Bureš
Diskuze (33)
Rumunská značka rozšiřuje nabídku svých modelů s terénním vzhledem.

Terénní image je nyní populární, a tak ho Dacia chce nabídnout i svým zákazníkům. Na istanbulském autosalonu rumunský výrobce představil dodávku Dokker ve verzi Stepway.

Automobil po vzoru dříve odhaleného Sandera Stepway přináší několik doplňků, díky kterým má evokovat vozy kategorie SUV.

Dolní část karoserie Dokkeru Stepway je oplastována, terénní „look“ má přinést i vyšší světlá výška.

Vedle toho je automobil vybaven střešními ližinami nebo předními mlhovkami, kola z lehkých slitin jsou 16palcová. Nechybí ani nápisy Stepway, aby každý věděl, že se nejedná jen o obyčejný Dokker.

Podle dostupných informací je Dokker Stepway pouze konceptem. Automobilka zjišťuje zájem zákazníků, pokud tedy bude po oplastované dodávce poptávka, Dacia ji začne vyrábět.

Základem výchozího Dokkeru je Dacia Lodgy. Oproti Lodgy má Dokker blíže dodávkám. Automobil se liší jinak navrženým předním nárazníkem a výrazně vyšší střechou. Nejzásadnější odlišností při pohledu na exteriér vozu je nicméně použití druhého páru posuvných dveří.

Dokker bude dostupný ve dvou verzích – osobní a užitkové, nazvané Dokker Van. Mezi konkurenty Dokkeru má patřit koncernový Renault Kangoo, Peugeot Partner, Citroën Berlingo nebo Fiat Doblo.

David Bureš
Diskuze (33)
8. 11. 2012 00:06
Kde je Dokker?
Tady už se uvažuje o další variantě a přitom ještě žádný Dokker snad ani není v ČR. Když jsem se naposledy ptal v Dacii, vůbec netušili kdy nějaké Dokkery do ČR dorazí.
7. 11. 2012 09:26
Re: Pán redaktor, ližiny s "i"
Pumpkin, dakujem za info. To je tak, ked Slovaci preberaju cesky vyraz a poslovencuju ho. Na slovenskych strankach je to sama lyzina. Ale vobec sa necudujem. Na slovenskych strankach (aj profesionalnych) je to same cidlo, madlo, zhavice, okamzik, ...
7. 11. 2012 08:59
Dokker
Sebere dost prodejů hlavně Lodgy, jelikož vypadá daleko atraktivnější. Verze Stepway vypadá k světu ;-) Konkurence to pocítí určitě taktéž Berlingo/Partner, Doblo, Caddy a hlavně Kangoo ...
7. 11. 2012 08:56
Re: Rumunské Kangoo
Také nevidím důvod se ho bát. Mě se Duster líbí, navíc ho čeká určitě FL, takže dostane vnitřek z Lodgy ;-)
7. 11. 2012 08:24
Re: Rumunské Kangoo
nechte už chudáčka Ádu na pokoji. Nevidíte, že je to duševně nemocný člověk. Přečetl jsem si jeho recenzi na moje.auto. a to se nejde ani smát. >:D >:D Tolik chyb nasekaných v těch jeho příspěvcích, to nezvládne ani to nejhorší dítě v 5.třídě ZŠ. Ádo, nevím kdo Tě platí za to, že jenom v diskuzích kritizuješ. Až si začneš vydělávat, budeš živit rodinu a půjdeš si koupit svoje první nové auto, tak potom pochopíš, že ne vždy je všechno špatné, jak o tom píšeš do diskuzí na inetu. Pokud ti ale je těch 59, tak to už je začínající demence a chtělo by se nad tím zamyslet.... :-) >:D >:D