Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Lodgy míří do Indie, jako osmimístný Renault

David Bureš
Diskuze (56)
Renault Lodgy se již prodává třeba na Ukrajině. Bezmála dva roky poté tento velkoprostorový model zamířil do Indie.

Modely u nás známé jako Dacie se na trzích mimo Evropu prodávají se znaky Renaultu. To platí i pro velkoprostorové Lodgy, který nově s kosočtvercem na přídi zamířil do Indie. Auto nabídne místo až pro osm cestujících.

Na indickém trhu bude Lodgy prodáváno ve dvou konfiguracích – sedmimístné a osmimístné. V druhém případě nabídnou dvě zadní řady sedadel po třech místech. Sedmimístné Lodgy nabídne dvě samostatná křesla v druhé řadě sedadel a trojmístnou lavici úplně vzadu.

Vzhled automobilu upravila maska chladiče. Výrazné logo Renaultu doplňují vodorovné lišty s chromovými prvky. Chrom se objevuje i na lištách na bocích karoserie, přední nárazník je pak dvoubarevný.

Vnitřek sází na poměry Dacie na luxus. Renault vůz prezentuje s dvoubarevnou palubní deskou nebo sedadly čalouněnými kůží. Středový panel pak může obohatit obrazovka multimediálního systému. Tyto prvky ale spolu s elektricky ovládanými zpětnými zrcátky, tempomatem nebo bezklíčovým vstupem budou vyhrazeny jen nejvyšší specifikaci RxZ.

Z motorů budou pro Lodgy na indickém trhu nabídnuty dvě verze turbodieselu 1.5 dCi. Základní disponuje 63 kW a 200 N.m, silnější je naladěna na 81 kW a 245 N.m. Obě varianty spolupracují s manuální převodovkou, v prvním případě s pětistupňovou, v druhém pak se šestistupňovou.

Ve srovnání s evropskou specifikací se tak „indické“ Lodgy liší, v Česku nabízené 1.5 dCi má 66 kW, nebo 79 kW. K dispozici je na českém trhu i benzinové šestnáctistovka (61 kW) a přeplňované 1.2 TCe (85 kW).

David Bureš
Diskuze (56)
Avatar - AUDIRS6
12. 4. 2015 21:10
Re: Chybička
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
Nikomu som neprisahal, ale ok, zasmial som sa. >:D
OP mam. ;-)
A konecne si napisal pravdu - si " INÝ " 8-s >:-[] >:D
Avatar - AUDIRS6
12. 4. 2015 12:43
Re: Chybička
bud si naj€bany, prij€bany, alebo j€bnuty... :-!
alebo este aj na riadnych drogach... 8-s
toto uz fakt clovek napisat nemoze ! :no:
12. 4. 2015 12:30
Re: Chybička
Ale né. Čím pak bude diskuze živena?Moc nepíšu,ale chodím se sem takhle bavit. Jim stejně není ani rady ,ani pomoci.Je pravda ,že jsou hodně od tématu.Na autoforu takové spory nejsou.
Avatar - boost.
12. 4. 2015 11:37
Re: Chybička
Za tvoje vyjadřování by jsi měl dostat ban.
Avatar - Ronault.
12. 4. 2015 00:46
Re: Výroba v Indii
Hezké informace, ale en dovětek sis mohl odpustit.