Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia připravuje nástupce Loganu (X52)

Dariusz Szynder
Diskuze (19)
Rumunský deník Ziarul Financiar otiskl první vizualizaci nové generace Dacie Logan. Nový model by měl přijít na trh v roce 2012.

Rumunský deník Ziarul Financiar v pondělí informoval, že Dacia intenzivně pracuje na přípravě druhé generace modelu Logan (kódové označení X52). Podle listu rumunský výrobce začíná vyjednávat smlouvy na dodávku dílů pro nový model. Zatím však nelze určit, jak nový vůz bude vypadat.

Vizualizace Dacie Logan druhé generace otištěna v Ziarul Financiar sice ukazuje vůz vycházející z Renaultu Fluence. Zdá se však, že jde o čistou spekulaci, protože ani dodavatelé nemají přesnější informace, jak by auto mělo vypadat.

Pod kapotou by se měly objevit stávající motory, avšak upravené tak, aby byly schopny plnit emisní normu Euro V. Kromě úspory paliva by modernizace měla přinést nárůst výkonu a točivého momentu. Podle dostupných informací se zdá, že by nový Logan mohl dostat diodová světla pro denní svícení.

Protože je rumunská továrna Dacie plně vytížena (kapacita 300 tisíc vozů ročně), Renault plánuje přenesení části výroby do svých závodů v Rusku a Maroku. V současné době Dacia vyrábí kromě sedanu Logan dalších pět modelů vycházejících ze stejné podvozkové platformy – jde o odvozené kombi (MCV), pick-up a van, hatchback Sandero a nově i SUV Duster. Od roku 2004 vyrobila Dacia již více než 1,25 miliónů těchto vozů.

Dacia Logan II by se měla představit v průběhu roku 2012.

Dariusz Szynder
Diskuze (19)
Avatar - Ricardo
4. 8. 2010 12:58
Re: Logan II
>:-[] >:D >:D :yes: :yes:
4. 8. 2010 00:34
Re: nastupce loganu
To mini auto už testuje Dacia v provozu, viz: [odkaz]
>:D :yes:
Avatar - twistedTSD
3. 8. 2010 20:38
Re: Logan II
>:D
Avatar - twistedTSD
3. 8. 2010 20:37
Re: ?
jj, moje chyba, teď mi došlo, že je to foto z francouzskýho AutoPlusu ;-)
Avatar - pelikoš
3. 8. 2010 16:06
Re: ?
to byl vtip ;-)