Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia zveřejnila skici, jak vznikala druhá generace Loganu a Sandera

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Rumunská automobilka si vytváří novou tradici. Po kompletním odhalení podoby a techniky nového modelu s jistým časovým odstupem zveřejní skici, které vznikly během jeho vývoje.

Dacia tento krok předvedla například u svého prvního SUV Duster, kdy v létě loňského roku zveřejnila fotografie a skici jeho prototypů. Nyní prostřednictvím své stránky na Facebooku odhalila skici nové generace modelů Logan a Sandero.

Některé ze skic dvojice nových modelů jsou dnes již více než tři roky staré a odhalují, jak se vyvíjely tvary nového sedanu Logan, hatchbacku Sandero i odvozeného modelu Sandero Stepway. Starší ze skic představují zaoblenější a dynamičtější tvary, od nichž se designéři dopracovali ke konečné podobě nových Dacií.

Ve své druhé generaci se Dacie Logan a Sandero veřejnosti poprvé představily na letošním pařížském autosalonu. Výroba probíhá samozřejmě v Rumunsku a vstup na trh, alespoň ten český, probíhá na rozdíl od premiéry odděleně.

Paleta pohonných jednotek je pro oba modely shodná a nabídzí benzinový tříválec 0,9 TCe (66 kW), benzinový čtyřválec 1,2 16v (55 kW) a dvě verze turbodieselu 1,5 dCi (55 kW a 66 kW).

Pětidveřový hatchback Sandero i v provedení Stepway je u českých prodejců nabízen od začátku letošního prosince za ceny od 159.900 Kč. Čtyřdveřový sedan Logan dorazí v únoru 2013 a jeho ceny prozatím nebyly zveřejněny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - Ada je zase tady
2. 1. 2013 14:23
Tyhle nagelovaní panáci
co neumí u auta nakreslit normální velikost kol, by zasloužili zmlátit heverem :no:
19. 12. 2012 09:49
Re: Celkem slušné...na Dačii:-)
Tady vidíš to nesplněné přání designérů a konstruktérů. Chtěli by velký kola, v reálu dostali ty nejmenší.
Avatar - šmoula nešika
19. 12. 2012 08:09
Re: Celkem slušné...na Dačii:-)
No, moc se tomu nepodobá.
18. 12. 2012 21:58
Re: Celkem slušné...na Dačii:-)
paciace sa skice ti nakresli aj student na vysokej skole, realne auto v praxi sa ale musi prisposobovat kvantu vplyvov, ktore robia vysledny produkt iny ako je na skice.
Avatar - Choochoo
18. 12. 2012 21:42
Re: Celkem slušné...na Dačii:-)
jeste kdyby tem skicam odpovidal vysledek ;-)