Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF oslavuje významný historický milník novou speciální edicí vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost DAF Trucks vyrobila již 250.000 vozů s prostornou kabinou Super Space Cab pro dálkovou dopravu. Tento úspěch připomíná novinka v podobě XF Super Space Cab Celebration Edition.

Společnost DAF Trucks se od padesátých let dvacátého století prakticky neustále věnuje zvyšování komfortu řidičů v kabinách nákladních automobilů. Ve druhé polovině osmdesátých let pak k dopravcům zamířila první vozidla s kabinou Space Cab. Tento koncept nastavil nové standardy velikosti kabiny a pohodlí při mezinárodní přepravě, ale nepředstavoval vrchol možností.

Koncept kabiny Super Space Cab, který byl uveden na trh v roce 1994, se stal vrcholem v nabídce prostoru a komfortu nejen v rámci nabídky těžkých nákladních vozidel značky DAF. Přednosti a kvality tohoto konceptu kabiny nyní potvrdila skutečnost, že bylo vyrobeno již 250.000 exemplářů všech generací, v nichž byl dostupný.

Společnost DAF Trucks se rozhodla oslavit významný historický milník prostřednictvím XF Super Space Cab Celebration Edition. Tato novinka se od standardních verzí vozidel řady XF s prostornou kabinou liší specifickým barevným provedením svého exteriéru a především interiérem s koženým čalouněním v odstínu koňakové barvy, velkou ledničkou a dalšími prvky pro vyšší komfort na palubě.   

Kabina Super Space Cab ve své současné generaci disponuje vnitřním objemem minimálně 12,6 metrů krychlových, což ji podle materiálů společnosti DAF Trucks činí nejprostornější na evropském trhu. Za pozornost stojí i 925 litrů úložných prostoru a dvojice standardně montovaných lůžek, z nichž to spodní má šířku 80 cm a délku 220 mm.  

DAF XF Super Space Cab Celebration Edition v současnosti míří na evropský trh prostřednictvím oficiálních zastoupení značky s motory PACCAR MX-11 o výkonu 330 kW a PACCAR MX-13 o výkonu 355 kW nebo 390 kW. Konfigurace podvozků se nemá omezovat pouze na dvounápravové a třínápravové tahače návěsů.

Zdroj: DAF Trucks N.V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme