Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF Transport Efficiency pro optimalizaci efektivity přepravy (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF si připravila pro své modely řadu inovací, které jsou součástí nového programu DAF Transport Efficiency.

Vylepšení účinnosti motorů PACCAR MX v kombinaci s aplikací nových technologií, jako jsou prediktivní tempomat, prediktivní řazení a režim Eco Mode, nabízí snížení spotřeby paliva o čtyři až pět procent. Nové aerodynamické spoilery a boční límce pomáhají snížit spotřebu paliva ještě více.

Optimalizace motorů

Pro dosažení vyšší účinnosti prošly motory PACCAR MX-11 a MX-13 řadou úprav. U 10,8litrového motoru MX-11 byla vylepšena efektivita mazání. Pozornost byla u tohoto motoru dále věnována lepšímu procesu spalování, kterého bylo dosaženo díky novému provedení spalovacího prostoru, modifikaci vstřikování paliva a změnám řídicího softwaru.

Nové turbodmychadlo 12,9litrového motoru PACCAR MX-13 přispívá ke zlepšení proudění nasávaného vzduchu. Nová vačková hřídel s pozměněným časováním ventilů je krokem k lepšímu spalování.

Také motor PACCAR MX-13 dostal vylepšení pro vyšší efektivitu mazání a snížení třecích ztrát. Nově bylo zavedeno účinnější dvourychlostní vodní čerpadlo a upraven byl řídicí software motoru.

Výše zmíněné změny stojí u motorů MX-11 a MX-13 za snížením spotřeby paliva až o dvě procenta, i když DAF uvádí, že u konečných hodnot záleží na typu provozu a daných podmínkách. Nově zavedené vícenásobné vstřikování mimo jiné znamená, že běh motorů je klidnější a motory jsou ještě tišší.

Výkonnější motorová brzda

Výsledkem různých vylepšení motoru PACCAR MX-13 není jen nižší spotřeba paliva, ale také vyšší výkon motorové brzdy. Ten narostl o 20 % na 360 kW při 2000 min-1. Nově lze její výkon dávkovat ve třech stupních páčkou pod volantem.

Režim Eco Mode

Režim Eco Mode je nová standardní funkce všech vozidel DAF Euro 6 řad CF a XF s motory PACCAR MX, která snižuje točivý moment motoru o 10 % při zrychlování na prvních jedenáct rychlostních stupňů, tím lze snížit spotřebu paliva při každodenním používání o jedno procento. V případě potřeby lze tento režim deaktivovat tlačítkem na palubní desce.

Prediktivní tempomat a prediktivní řazení

Prediktivní tempomat využívá GPS ke zjištění přesné polohy vozidla a k určení toho, jaké jízdní podmínky je třeba vzít v úvahu v následujícím jednom až dvou kilometrech. Systém tak vlastně předvídá profil trasy.

Podle požadované rychlosti a také povolené odchylky od této nastavené hodnoty určuje prediktivní tempomat ideální rychlost a prediktivní řazení zvolí ideální převodový stupeň.

Výsledkem spojení těchto dvou systémů je snížení počtu změn převodových stupňů a využívání stále nejvyššího možného převodového stupně a v optimálním rozsahu otáček motoru.

Pokud se vozidlo blíží k vrcholu stoupání, snaží se systém zachovat nejvyšší převodový stupeň a zbytečně nepodřazovat. Následuje-li za vrcholem stoupání bezprostředně klesání, je již před vrcholem snížena vstřikovaná dávka paliva a k přejezdu vozidla přes vrchol je využívána setrvačná síla vozidla.

Díky prediktivnímu tempomatu a prediktivnímu řazení lze snížit spotřebu paliva a emisí CO2až o tři procenta a to zejména v kopcovitém terénu.

Změny v aerodynamice

Pro vozidlo Euro 6 CF s kabinou Sleeper Cab byl vyvinut nový aerodynamický balíček, představující střešní spoiler, který je o 100 mm vyšší, a boční límce vhodné i pro návěsy šířky 2,55 m, čímž je mezi vozidlem a návěsem ponechána mezera pouhých 50 mm.

Nový střešní spoiler, který lze nastavit na výšky návěsu čtyři metry, byl navržen speciálně pro vozidla Low-Deck se sníženou výškou točny.

Více informací

Pro modelové řady LF, CF a XF je připraven asistent hodnocení jízdního stylu řidiče, který mu poskytuje zpětnou vazbu ohledně dosažené spotřeby paliva, o jeho schopnosti předvídat jízdní situace a také o četnosti aktivace provozních brzd. Displej na přístrojovém panelu kromě toho poskytuje rady ohledně dalších možností úspory paliva a snížení provozních nákladů.

Dalšími novými informacemi, které jsou zobrazovány na displeji přístrojového panelu, jsou údaje z tachografu, což řidiči poskytuje jasný přehled o době jízdy a rychlosti tak, aby nedocházelo k porušování předpisů. Na displeji se také zobrazuje upozornění na blížící se příští servisní prohlídku vozidla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)