Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF vyrobil miliontou kabinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Výrobní linku závodu společnosti DAF ve Westerlo v Belgii opustila 4. července 2014 miliontá kabina.

Jubilejní kabina typu Space Cab byla symbolicky předána generálnímu řediteli společnosti Vervoer Van Dievel z belgického města Mechelen. Kompletní vozidlo osazené právě touto kabinou pak společnost převzala záhy po slavnostním ceremoniálu.

Harpie Schippers, prezident společnosti DAF Trucks N.V., v souvislosti s miliontou kabinou uvedl, že se jedná o významný mezník v historii závodu ve Westerlo, specializujícího se na výrobu náprav a kabin.

Společnost DAF začala rozvíjet své výrobní aktivity v belgickém Westerlo v roce 1966, kdy byla zahájena výroba kabin. V roce 1971 pak následovala výroba náprav. V současné době opouští výrobní linku denně asi 180 kabin, které jsou určeny pro úspěšná vozidla DAF řad CF a XF.

V posledních letech dosáhly investice do tohoto výrobního závodu částky půl miliardy eur, zejména v souvislosti se zavedením výroby kabin pro nejnovější generaci vozů DAF Euro 6 v roce 2013.

Velká část výrobního procesu je plně automatizována, sestavení a svaření skeletu kabiny provádějí roboti. Pro výrobu a montáž střechy nejprostornější kabiny DAF Super Space Cab byla vytvořena zcela nová výrobní linka.

Výroba kabin probíhá na principu „just-in time“, což znamená, že se hotové celky dodávají do výrobního závodu v Eindhovenu a do montážního závodu Leyland Trucks ve Velké Británii přesně v daném pořadí a v čase, kdy jsou třeba.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - dolfi
13. 7. 2014 09:10
A co podvozky?
:-O