Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu Sirion: Facelift na rozloučenou

Diskuze (0)
Daihatsu se od roku 2013 stáhne z Evropy, mezitím ale i obyvatele vybraných evropských zemí potěší faceliftovanou verzí modelu Sirion.

Malé Daihatsu Sirion už za sebou jeden facelift má. V aktuální generaci se totiž vyrábí od roku 2004, k omlazení došlo v roce 2007. U té příležitosti vznikla také verze pojmenovaná Subaru Justy, ta už ale mezitím na českém trhu svoji kariéru ukončila.

Stejně tak končí působení Daihatsu v Evropě. Země, kde se bude japonská značka prodávat až do roku 2013, se ale dočkají druhého faceliftu Sirionu.

Premiéra se uskutečnila v Indonésii, což naznačuje, kam nyní míří ambice Daihatsu. Prodávat se bude i v Malajsii jako Perodua Myvi, v Japonsku kromě vlastní verze Daihatsu mají i přeznačenou Toyotu Passo.

Vůz dostal zcela nové přední i zadní světlomety a plnější tvary obou nárazníků. Nový je i interiér, který ostře řezanými plochami trochu připomíná Toyota iQ. Po technické stránce by se nic měnit nemělo. Pohon zajistí motor 1KR, litrový tříválec o výkonu 51 kW, který se montuje například i do Toyota Yaris a kolínských trojčat.

Diskuze (0)