Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DaimlerChrysler s Kerkorianem jednat nechce

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
DaimlerChrysler vstoupil do oficiálních jednání se zájemci o automobilku Chrysler. Kirk Kerkorian se jednání neúčastní.

Podle úterních informací měly v minulém týdnu začít oficiální jednání koncernu DaimlerChrysler s vybranými zájemci o automobilku Chrysler. Informace, které by tuto skutečnost potvrzovaly, zatím nejsou k dispozici. Deník Wall Street Journal však již dříve informoval, že jednání se s největší pravděpodobností nezúčastní Kirk Kerkorian, který zatím předložil jedinou veřejně známou nabídku. Neúčast Kerkoriana při jednáních o prodeji může mít několik příčin. Nejpravděpodobnější jsou dvě: příliš nízká nabídka za Chrysler a žaloba z roku 2000, v níž se Kerkorian domáhal náhrady škody, která mu údajně vznikla z fúze společností Daimler-Benz a Chrysler.

Ředitel koncernu DaimlerChrysler pro strategii Rudiger Grube pozval k jednání o prodeji Chrysleru trojici již známých zájemců. Prvním zájemcem je uskupení investičních společností Blackstone Group a Centerbridge Capital Partners, druhým zájemcem je investiční společnost Cerberus Capital Management a posledním uchazečem o Chrysler je kanadská společnost Magna podporovaná finanční společností Ripplewood Holdings.

Podle spekulací kanadských médií by však mohl nabídku předložit ještě další zájemce. Jde opět o kanadskou společnost Magna, avšak tentokráte ve spojení s kanadskou finanční společností Onex. Kanadský deník Globe odhaduje, že koncern DaimlerChrysler získá za Chrysler minimálně 8 miliard dolarů.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)