Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další konkurence pro Ranger Raptor? První pick-up Hyundai může dostat i verzi N

Ondřej Mára
Diskuze (5)

O přípravách pick-upu značky Hyundai se mluví již pár let, v posledních týdnech však dostává nový model stále jasnější obrysy. Dokonce by prý mohlo dojít i na variantu N, která by měla konkurovat Rangeru Raptor.

Když automobilka Hyundai představila na detroitském autosalonu 2015 koncept pick-upu Santa Cruz, dokonale nás všechny zaskočila. Celkem líbivý design měla doplňovat i ověřená technika, nikdo však ještě nedokázal s jistotou říci, zda se bude vůz skutečně vyrábět. To se změnilo v roce 2017, kdy automobilka oznámila, že do dvou let chce na severoamerickém trhu nabídnout nový střední pick-up.

Jeho design měl skutečně vycházet z konceptu Santa Cruz, zatímco techniku si měl vypůjčit od v été době vyvíjeného nového SUV Tucson. Postupem času se však objevily spekulace, že kromě amerického trhu by měl nový pick-up dorazit i do Austrálie a možná i na vybrané evropské trhy.

A i když toho o technice stále příliš mnoho nevíme, Albert Biermann, šéf sportovní divize N, v rozhovoru pro australský magazín Car Sales naznačil, že bychom se mohli dočkat i sportovně zaměřené varianty N. „Ze strany Hyundai a Kia byste měli být připraveni na cokoliv, všechno je možné,“ uvedl Biermann a dodal „Neexistují žádná omezení.“

Podle dřívějších informací webu Car Sales by měl být nový pick-up představen zhruba na přelomu let 2020 – 2021, přičemž jeho výroba by mohla probíhat v USA, jak před pár měsíci naznačil viceprezident Hyundai USA. Ostřejší verze N by pak mohla následovat zhruba do dvou let.

A jakou můžeme očekávat techniku? Základem by se mohl stát výrazně přepracovaný podvozek, který kromě závodních offroadových tlumičů s vysokým zdvihem dostane i řadu výztuh. V podbězích by se pak měla objevit velká kola s terénními pneumatikami a pod kapotu by se mohl nastěhovat 2.0 litrový čtyřválec z modelu i30N, který nabízí okolo 225 kW (305 k).

Pick-up Hyundai je však stále poněkud vzdálenou budoucností. Biermann však v rozhovoru prozradil, že ani teď se v oddělení N nenudí. Podle všeho by jeho lidé měli v současnosti pracovat na ostrém modelu i20 a možná i ostrém SUV Tucson.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
17. 9. 2019 12:36
Re: pickupy zacinaju byt v kurze ja som to vravel
To je však nič proti ASX keby s neho spravili pick-up.
Avatar - Beefcake
17. 9. 2019 11:25
Re: Všemi milovaný článek o h o v n ě
A tebe kto ublizil (v deststve?), ze sa to takto prejavuje ?
https://www.auto.cz/…usni-auta-131026

konecne si mozes kupit luxusne Hcko :)
Avatar - 3_diamanty
16. 9. 2019 22:52
pickupy zacinaju byt v kurze ja som to vravel
ze chysta pickup aj hyundai vieme vsetci uz dlhsie... otazna je ale pripadna N verzia o ktorej fakt zatial netusim nic ako bude zamerana ... ci na teren alebo na dynamiku.... ak teda N verzia vobec pride....

co by ale mohlo prist uz na buduci rok je L200 vo verzii absolute ako skutocny konkurent pre ranger raptor .. to by bolo porovnanicko panecku.... tak uvidime ci mitsu vazne spravi taketo nieco ultimativne po vzore raptora... a podla australcanov je to uz hotova vec .... bodaj by mali pravdu :yes:

no a na dalsi rok tu mame aj jeep gladiator v europe uz konecne... :yes:

takze damy a pani... pickupy este prekvapia uvidite :yes:
Avatar - rokyta.p
16. 9. 2019 16:04
Re: Všemi milovaný článek o h o v n ě
tpč hnus :-D Hownik Noszowiczny :-D Teď ještě něco psychadelického, jak Jeníček ublížil Mařence. Hnus toto. :no: