Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dartz představuje další výstřední novinku. Má speciální skla z ČR a v kabině zlato či diamanty

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lotyšská společnost Dartz Motorz představila další vozidlo kombinující prvotřídní bezpečnost posádky s opulentním luxusem.

Novinka se jmenuje Prombron Black Alligator MMXX a výrobce ji zatím odhalil v podobě nazvané "Black Tiger Lunar Year Edition", která údajně vznikla pro nejmenovaného zákazníka v Číně.

Vůz technicky vychází z luxusního SUV Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic, které pohání zážehový dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec. Ten standardně poskytuje maximální výkon 426 kW, tedy 579 koní. Dartz ovšem u své modifikace zdůrazňuje možnost navýšení výkonu až o 300 koní.

Na pohled příbuznost s Maybachem GLS není poznat, Prombron Black Alligator MMXX má zcela novou karoserii, výrazně extravagantnější a hranatější. Auto je také "obrněné", přesto prý váží zhruba stejně jako výchozí velké SUV. Na bezpečnost Dartz klade důraz už tradičně, proto o novince hovoří jako o civilním vozu s největší mírou balistické ochrany posádky na světě.

Podrobnosti zřejmě z bezpečnostních důvodů nesděluje, firma však prozrazuje, že novinka dostala v České republice vyrobená safírová skla, která mohou být tenčí a lehčí, přitom ale poskytují právě výbornou ochranu. V plánu je ovšem také provedení bez balistické ochrany. Všimněte si, že vůz postrádá zpětná zrcátka, místo nich tu jsou kamery.

Uvnitř najdeme vyloženě opulentní interiér využívající prvky z ušlechtilého dřeva, 18karátového zlata, dále diamanty a samozřejmě kůži pocházející z "divoké zvěře". Dartz také slibuje jistý odklon od dotykových obrazovek - místo toho nabízí tradiční ovladače a tlačítka. A zajímavá je i možnost zařadit do výbavy klasický páskový magnetofon...

Cenu výstředního SUV zatím neznáme, levná legrace tohle auto ale jistě nebude.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme