Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Datsun GO propadl v nárazovém testu, Max Mosley požaduje stažení z prodeje

Jan Mička
Diskuze (81)
Nissanu se comeback značky Datsun moc nepodařil. Organizace Global NCAP požaduje stažení modelu GO z prodeje.

Automobilka Datsun se do dějin automobilismu zapsala ikonickým modelem 240Z, který se začal vyrábět roku 1968. Znovuoživení značky proběhlo v roce 2013, ale místo toho, abychom se dočkali kupé se zadním pohonem a klasickými tvary, přišel model GO pro rozvíjející se trhy.

Zklamání fanoušků bylo na místě a druhá rána přichází teď, kdy prošla malá městská krabička GO testem organizace Global NCAP. Vůz totiž při zkoušce nárazu v rychlosti 64 km/h do deformovatelné překážky úplně propadnul, nedostal ani jednu hvězdičku za ochranu předních pasažérů a pouhé dvě hvězdy za ochranu dětí. Po zhlédnutí přiloženého videa bychom však do auta nenaložili ani nákup, natož člověka.

Posádka na předních sedadlech by pravděpodobně na místě zahynula také kvůli absenci airbagů. Řidič by se stoprocentně dostal do kontaktu s volantem a spolujezdec by hlavou narazil do přístrojové desky. Otázkou ale zůstává, zda by v tomto případě byla služba nafukovacích vaků vůbec něčemu platná.

Šéf organizace Global NCAP Max Mosley vyzval Carlose Ghosna, aby vůz stáhnul z indického trhu do doby, než bude způsobilý podat přesvědčivý výsledek v nárazovém testu. Podle všeho dojde ke zpevnění karoserie v oblasti prahů a střechy a dost možná i instalaci airbagů. Současná cena vozu, která se v přepočtu pohybuje okolo 140.000 Kč, tedy pravděpodobně poroste.

Jan Mička
Diskuze (81)
17. 11. 2014 12:30
Re: 0 hvězd - indický standard
Ty väčšinou nič k veci nemáš, tak zadrapuješ do ľudí a ohováraš. Ja sa v takom prípade radšej zdržím a nepíšem. To je zásadný rozdiel medzi nami.
A ešte občas napíšem, keď ma tie tvoje debilné narážky a ohováračky naserú.
Avatar - Ja Prvni 123
16. 11. 2014 23:55
Re: Tak to je skutečně šokující...
No - a kvuli tomuhle se mi sem nechce chodit.
Nemluvi se o autech, ale pretlacujeme se, kdo ma vetsi... ego.
:-(
Ano, umira se stejne. Ale zije se jinak.
Howgh.
16. 11. 2014 23:12
Re: 0 hvězd - indický standard
Produkuješ niečo lepšie? Fandíš si...
Avatar - APF3C
16. 11. 2014 23:09
Re: Tak to je skutečně šokující...
Je úplně jedno, kde do toho sedněš. Lidi úmírají stejně v Evropě i v Indii. Vy jste mi teda hrdinové, nezapomeňte se navzájem vypalečkovat.
Avatar - Ja Prvni 123
16. 11. 2014 23:09
a ja jsem si porad rikal, co je poselstvim tohoto clanku!
A uz jsem to pochopil: takze mistni komunita bude spokojena, az se tam bude prodavat jen Polo?