Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Demoliční závody se vrací do Přelouče a my budeme u toho. Máme tam nedokončenou práci

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Loňský Fakar Demoliton Race založil novou tradici destrukčních derby v Pardubickém kraji a Auto.cz na startu nesmělo chybět. Nejinak tomu bude v případě další, tentokrát dvoudenní akce.

V prosinci loňského roku se v přeloučském areálu Tank Power uskutečnilo historicky první destrukční derby v Pardubickém kraji. Jak už od nás víte, akce Fakar Demolition Race se povedla na jedničku a úspěch slavila i mezi návštěvníky. Není žádným překvapením, že se letos dočká druhého pokračování, tentokrát dvoudenního a v příjemnějších jarních podmínkách.

Veřejnost je pochopitelně vítána i tentokrát, veškeré podrobnosti najdete na oficiální facebookové události. Akce se koná od 6. do 7. dubna na stejném místě, za vstupné na oba dny dáte 150 Kč, případně stovku na sobotu či neděli. Automobilové šťouchané letos narostla kapacita na 120 účastníků, kteří pojedou minimálně šest rozjížděk. Pokud jim tedy technika vydrží.

Právě na ni jsme loni v prosinci doplatili. Naše stříbrné punto bez výraznějších úprav (jiní si vyhráli s dodatečným vyztužením či terénními pneumatikami) se drželo statečně, po jedné z větších ran však zůstalo stát na dráze bez známek života a účast pro nás skončila předčasně. I proto si myslím, že na přeloučských derby máme nějakou nedokončenou práci. Dotáhnout ji letos do zdárného konce ale bude ještě náročnější, vždyť vůz musí přežít ještě více rozjížděk.

Podmínky pro automobily jsou stejné jako v prosinci: boční a zadní okna musí pryč, stejně jako zpětná zrcátka či světlomety. Vše pochopitelně z důvodu bezpečnosti, vysypané sklo by v závodech „plech na plech“ nedělalo dobrotu.

Pokud to tedy do Přelouče nemáte daleko, rozhodně se naše snažení přijďte podívat a klidně i prohodit pár slov. Organizátoři zapracovali také na doprovodném programu, k vidění bude show monster trucku, americký kamion či speciál pro závody v driftu. Zábava tady bude připravena také pro děti, však to znáte: skákací hrad, trampolína, cukrová vata a tak dále. Dost bylo řečí, připomeňte si naši loňskou účast ve výše přiložené galerii, a pokud vás tenhle druh zábavy osloví, budeme se těšit tento víkend!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
7. 4. 2019 13:17
Dobrý
Vypadá to jako fajn zábava ... Takový akce by měla EU dotovat a pořádat všude, lidi by se takhle moc rádi zbavili starých vraků, kterých se chce zbavit i samotná EU :D