Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Děsivá nehoda ve formuli 3: Sedmnáctiletá závodnice vyletěla z trati přímo mezi přihlížející

Stanislav Kolman
Diskuze (19)
Při závěrečném závodním víkendu formule 3 v Macau došlo k hrozivě vypadající nehodě. Německá jezdkyně po kontaktu se soupeřem přeletěla bariéru z pneumatik a dopadla mezi přihlížející.

Video se připravuje ...

Teprve sedmnáctiletá pilotka Sophie Flörschová byla hlavní postavou dramatických událostí na městském okruhu v Macau během světového finále šampionátu formule 3. Po kontaktu se soupeřem ztratila v rychlosti kolem 250 km/h kontrolu nad vozem, načež ji další monopost katapultoval do vzduchu tak, že přeletěla bariéru z pneumatik a vrazila až do stanoviště za ním.

Závod byl okamžitě zastaven červenými vlajkami. Dobrou zprávou je, že Mezinárodní automobilová federace krátce po události oznámila, že jezdkyně byla po karambolu při vědomí a komunikovala. V nemocnici ji byla zjištěna nespecifikovaná fraktura páteře, avšak podle posledních informací od rodiny by neměla mít vliv na její hybnost.

Už ne tak dobře dopadli ostatní účastníci nehody. Prvně japonský pilot Šo Cuboi, který s německou závodnicí kolidoval a posléze byl převeze do nemocnice s bolestmi zad. Odnesli to i dva fotografové, jeden utrpěl poranění jater, druhý otřes mozku a zranění v obličeji. Do nemocnice byl převezen i traťový maršál se zlomenou čelistí.

I přes děsivý incident závod po hodinové odmlce pokračoval a zvítězil v něm britský jezdec Daniel Ticktum, který tu vyhrál i loni. Byť letos patřil mezi nejúspěšnější závodníky, na zisk titulu už neměl šanci, protože si jej již dříve zajistil Mick Schumacher, syn legendárního sedminásobného šampiona formule 1 Michaela Schumachera.

Flörschová letos v šampionátu formule 3 nebodovala, předchozí působení ve formuli 4 však bylo o poznání úspěšnější. Stala se totiž první zástupkyní něžného pohlaví, která se v této soutěži probojovala na stupně vítězů.

Stanislav Kolman
Diskuze (19)
Avatar - praděda7
20. 11. 2018 08:28
Re: Něžné pohlaví? Jo, bejvávalo....
V tomto případě už nejde o žádný extrém. Je to běžná věc i u nás. Pořádá se dokonce i mistrovství světa.

[odkaz]
Avatar - white label
19. 11. 2018 23:16
Re: Něžné pohlaví? Jo, bejvávalo....
Nebylo to nic běžného před 40 lety a není to běžné ani dnes. A že by podobné extrémy před 40 lety na světě vůbec neexistovaly, to taky nebude pravda.
Avatar - praděda7
19. 11. 2018 21:09
Re: Něžné pohlaví? Jo, bejvávalo....
Jo kamaráde, ono to už není sranda. Před cca 40 léty by se ti všichni vysmáli kdybys tvrdil, že se ženské budou jednou rvát v ringu jak koni až z nich bude chccát krev......."něžné pohlaví".... ;-\
[odkaz]
Avatar - white label
19. 11. 2018 20:32
Re: Něžné pohlaví? Jo, bejvávalo....
Tak to máš hodně svérázný vkus... 8-s
Avatar - praděda7
19. 11. 2018 18:28
Re: Něžné pohlaví? Jo, bejvávalo....
Jo, něžně vypadala i ta boxerka v odkaze než ji "něžně" roztřískali ksicht.....takže žádné "něžné pohlaví", aby bylo jasno.....dnešní "něžné pohlaví" vypadá asi takto..[odkaz]