Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit 2007: Toyota Tundra CrewMax - obr

Libor Zezulka
Diskuze (20)
Toyota přivezla do Detroitu novou generaci svého skrz na skrz amerického pick-upu Tundra 2007 v luxusním provedení CrewMax.

Novou generaci pick-upu Tundra japonská automobilka Toyota maximálně přizpůsobila požadavkům Američanů. Design navrhl kreativní tým amerického studia Toyoty se sídlem v Newport Beach v Kalifornii, vývoj zajišťovalo technické vývojové centrum v Michiganu a výroba probíhá v Indianě a Texasu. Novou Tundru 2007 Toyota ukázala už v Chicagu vloni v únoru, do Detroitu přivezla i nejprostornější provedení CrewMax.

Toyota Tunda CrewMax 2007 přidává další centimetry vnitřního prostoru a doplňuje modely Regular Cab a Double Cab. Toyotu Tundru CrewMax stejně jako Regular Cab i Double Cab pohání zážehový šestiválec s objemem 4.0 litry a maximálním výkonem 173kW/236 koní, nebo zážehový osmiválec s objemem 4.7 litru a výkonem 200 kW/271 koní, případně zážehový osmiválec 5,7 litru o výkonu 280 kW/381 koní.

Nová Tundra se nyní nabízí v 31 konfiguracích, s pohonem dvou nebo všech kol, se třemi druhy kabiny, třemi rozdílnými rozvory, třemi různými délkami ložné plochy a ve třech stupních výbavy. Toyota Tundra CrewMax měří na délku 5,8 metru, na šířku 2.0 metry a má rozvor 3,7 metru. Dovnitř se vměstná až šest pasažérů včetně řidiče, ti na zadních sedačkách se mohou těšit až na 1,1 metru prostoru v oblasti kolen, což podle Toyoty představuje nejlepší hodnotu v segmentu.

Ložná plocha se v CrewMaxu kvůli natažení kabiny zkrátila na 1,6 metru, standardně má přitom dva metry, v prodloužené verzi dokonce téměř 2,5 metru. O bezpečnost posádky se stará armáda systémů včetně ABS, EBD, stabilizačního systému VSC a kontroly trakce TRAC.

Toyota Tundra v pořadu The WeekendDrive

Libor Zezulka
Diskuze (20)
9. 1. 2007 03:17
tak
tak jsem si pro jistotu znovu prohledl galerii u Silverada a jen men tpo utvrdilo v dojmu, ze Silv je truck. Tohle je Echo na steroidech.....
9. 1. 2007 03:14
Re: Tak to fakt NE
Souhlas. Tytpicka neosobni osobni Toyota. Silverado je rozhodne vive "macho" a s tema Redneckama, to jsou prave ti nejvice patrioticti, nevim, jestli se jim bude chtit to Toyoty, a jinak misto GTIho tu mame TOMa >:D
8. 1. 2007 17:26
mňo
no tak musím říct že tohle mě moc nenadchlo - že to už se mi z neamerické americké produkce v tomto segmentu víc líbí nissan pickup. takže zatím f150 + mark lt :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
8. 1. 2007 13:50
Re: Poslední kóta - full size truck
Tak tohle přesvědčí nevím koho. Opticky to na am. muscle-truck školu. Je velká, ale macho zrovna.. no nevím.