Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dočkáme se Volva XC50? Automobilka zvažuje stavbu SUV kupé

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Švédská značka by v příštích letech mohla rozšířit nabídku sportovně-užitkových vozů o další kousek, konkrétně SUV kupé.

Automobilka Volvo pilně pracuje na modernizaci své modelové palety. Nejčerstvějším přírůstkem je líbivý kombík V60, čímž ale společnost zdaleka nekončí. Ve hře je totiž myšlenka dalšího SUV, tentokrát by šlo o mezičlánek modelů XC40 a XC60. Název se přímo nabízí, XC50 by mělo vsadit na svažující se střechu a styl kupé.

Dostane-li projekt zelenou, dočkáme se jej nejdříve v roce 2020. U všech vozů Volva přijíždějících po roce 2019 se počítá s nějakou formou elektrifikace, v případě XC50 tomu nebude jinak.

Novinka se stane součástí flotily SUV, která aktuálně čítá modely XC90 a již zmíněné XC40 a XC60. Zároveň půjde o první SUV kupé, které společnost uvede na automobilový trh.

„Pokrýváme 98 % segmentů. Je tedy pravděpodobné, že v nich budeme naše působení rozšiřovat, než hledat nové možnosti jinde,“ uvedl Lex Kerssemakers, senior viceprezident Volva pro Evropu. Šanci na stavbu konkurenta BMW X2 či GLC Coupé vidí, ale uznal, že ne v brzké budoucnosti.

I když slova Kerssemakera nezní dvakrát přesvědčivě, Volvo už si nechalo registrovat označení XC50, což může být jisté vodítko. Nyní se však firma soustředí na jiné modely – v létě letošního roku ukáže S60, ve hře je i stavba malého V40. Příští rok bychom se měli seznámit s prvním plně elektrickým Volvem, které dostane karoserii hatchback.

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Avatar - wakantanka
26. 2. 2018 20:55
Re: Ještě zdroj
To ze si spalovaky nebude vyvijat Volvo je jedna vec. Druha vec je ze ich mozu nakupit niekde inde, pripadne vyvoj zaplati materska cinska firma. Napadla ma ale este jedna moznost ze motory doda Daimler ked uz majitel Volva je hlavnym akcionarom v nom. :-)
26. 2. 2018 19:07
Re: Automobilka......
Hele ale takový SUV nejlépe cabrio a ještě od Volva by mi klidně v elektrice smysl dávalo. SUV coupé je stejně masírka k ničemu, sportovní to bude jako asi každý jiný Volvo a na popojíždění do města dobrý:D
A dojezd mě v kabriu nezajímá, stejně s ním nikam nejezdím.
Avatar - wladyk
26. 2. 2018 17:52
Re: Automobilka......
Další obluda alá X6? Prodávat se to ale bude. Úchyláků bez vkusu je dost.
Avatar - _Karel_
26. 2. 2018 17:26
Re: Ještě zdroj
Jj, ale skončit během jednotek let se spalováky, to je hodně kách. Když elektriku pořád nikdo nekupuje.
Avatar - KANKUNEN
26. 2. 2018 16:40
Re: Automobilka......
SUV coupe je idiotska karosérie, ale chápu lidi, že chtějí změnu. Auto na elektriku by šlo, ale nějak furt neumí vyrobit baterku, dávám šanci spíše tankování elektrolytu.