Dokonalý zvuk v dokonalém Volvu XC90

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Zbrusu nová XC90 přiváží vedle dalších technických lahůdek také prvotřídní hudební zážitek. Volvo spojilo své síly s renomovaným britským výrobcem zvukotechniky Bowers & Wilkins a výsledkem je jeden z nejdokonalejších audiosystémů v automobilovém světě.

Systém Bowers & Wilkins instalovaný v XC90 využívá na míru vyvinutou akustickou technologii, obdobnou, jakou najdete v těch na akustiku nejnáročnějších prostředích na světě, třeba v legendárním londýnském studiu Abbey Road.

Nový audiosystém minimálně zkresluje zvuk, posádka vozu tudíž uslyší veškeré detaily hudby, které by jinak zůstaly uším skryté. Stranou inovací nezůstal ani zesilovač: celkem devatenácti reproduktorům slouží dvanáctikanálový zesilovač HARMAN třídy D o výkonu 1 400 W. Poměr přímého zvuku k odraženému se v nové XC90 zásadně zvýšil: tóny oblíbených melodií se nyní dostanou k posluchači primárně, a ne jako dosud odrazem od čelního skla – stanou se tak daleko reálnějšími, živějšími. Unikátně tvarovaný výškový reproduktor je poprvé umístěn v pozici „on top“, na prominentním místě v palubní desce, a zprostředkovává tak plně otevřený a zároveň mnohem prostorovější zvuk.

Stranou zájmu expertů na zvukotechniku ve společnosti Volvo Cars nezůstaly ani basové linky, proto je v novém audiosystému kladen velký důraz také na další z reproduktorů: přelomový subwoofer chlazený vzduchem, který byl v této podobě v automobilovém průmyslu použit vůbec poprvé. V novém Volvu XC90 je subwoofer integrován přímo do konstrukce vozu, čímž se značně zvyšuje jeho kapacita a schopnost pumpovat vzduch. Je proto schopen reprodukovat extrémně nízké basové tóny v plném rozsahu a celý interiér vozu se při poslechu hudby promění v jeden obří subwoofer.

Nový audiosystém Volva XC90 je vybaven nejmodernější a nejvyspělejší technologií zpracování zvuku od švédského specialisty na audiotechniku Dirac Research. Tento systém má na starosti časování zvuku a jeho koordinaci mezi reproduktory – dokáže tak například optimalizovat zvuk pro vybrané konkrétní sedadlo či pro všechny pozice současně. Software byl vyladěn, aby dokázal vytvořit stejně kvalitní akustiku, jako má göteborská koncertní síň. Stačí jen změnit nastavení na centrálním dotykovém displeji, jehož prostřednictvím se ovládají všechny funkce vozidla, a systém okamžitě promění kabinu vozu dle vašeho přání v koncertní sál, nahrávací studio nebo třeba hudební pódium.

Popsaný špičkový audiosystém Premium Sound, řadící se k nejlepším v současném automobilovém světě, představuje jednu ze tří úrovní audiosystémů dostupných pro nové Volvo XC90. Nabídku dále doplňuje systém High Performance se zesilovačem o výkonu 224 W, s 12 reproduktory a s možností přidání subwooferu. Součástí základní výbavy XC90 pak je audiosystém Performance s 52W zesilovačem a šesti reproduktory.

www.volvocars.cz

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly