Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dopravní policisté nafasovali hybridní limuzíny BMW řady 7. K čemu jim budou?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (48)

Dopravní policisté dostali pět nových vozů. A vozů poměrně zajímavých - jde totiž o luxusní limuzíny BMW řady 7 s prodlouženým rozvorem a hybridním pohonným ústrojím.

Policejní prezident Jan Švejdar pětici automobilů převzal v Pardubicích v autosalonu společnosti Stratos Auto. Ta je policii půjčí na rok zdarma, po půl roce, nebo po najetí 25 tisíc kilometrů budou obměněny za nové. Podle Švejdara bude přínosem těchto aut snížení emisí a úspora pohonných hmot, na silnicích mají působit zejména preventivně. Kromě policejních polepů a majáku se sirénou vozidla nejsou speciálně vybavená.

Prvních pět hybridních vozů bude sloužit policistům v Pardubickém, Hradeckém, Libereckém a Jihomoravském kraji a Praze. "V další etapě bude jiných pět krajů," řekl Švejdar. Jezdit s hybridy bude asi dvacítka speciálně proškolených policistů.

BMW 745Le xDrive pohání plug-in hybridní ústrojí tvořené zážehovým přeplňovaným šestiválcem o objemu tři litry a elektromotorem. Kombinovaný výkon činí 290 kW, čistě na elektřinu limuzína ujede asi 50 až 54 kilometrů. Z nuly na 100 km/h vůz zrychlí za 5,1 sekundy, maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Cena BMW 745e, tedy základního provedení se standardním rozvorem, začíná na 2.644.200 Kč.

A možná si vybavíte, že česká policie už s drahými hybridními bavoráky zkušenost má. Známá je hlavně díky nehodě sportovního modelu i8.

Ministerstvo vnitra s nákupy vozidel ještě neskončilo. Jen policie do konce roku získá kolem 2000 vozidel značek Škoda a Volkswagen, část jich již byla dodána. Budou mezi nimi dodávky, speciální vozy pro kynology a eskortní účely, auta pro dopravní policii, pořádkovou službu a prvosledové jednotky. Policie letos koupila také několik elektromobilů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (48)

Doporučujeme

Avatar - alf1963
6. 2. 2020 09:40
Re: Ta je policii půjčí na rok zdarma, po půl roce, nebo
Asi pod rouškou ekologie dostanete ekopokutu. Ale dojem že je klika namazaná je se nemůžu zbavit.
3. 11. 2019 12:44
Re: Sluzebaky
Trojkové BMW se účastnilo několika konkurzů na dálniční stíhače a nikdy nevyhovělo. Vždycky byl Passat. Motocykly RT naopak bere pro dálniční stíhače policie dlouhodobě. Nevidím v tom nic divného...
Avatar - Jerry.Gunman
31. 10. 2019 10:16
Re: Ale no tak....
A z eráru krev neteče a kdo by si troufnul vyšetřovat policii, že ? :(
Ale souhlasím s pradědou, že výraz "zamotivovat" je vysloveně půvabný :D :D :D
Avatar - Jerry.Gunman
31. 10. 2019 10:14
Re: Sluzebaky
Trochu (vlastně víc, než jen TROCHU) mi to připomíná situaci v jedné nejmenované severomoravské firmě, kde si mne na 1/2 roku najali, abych drobátko rozpohyboval prodej jednoho produktu.

V říjnu roku 2000 se představenstvo rozhodlo, že udělají společný podnik s jedním zahraničním partnerem. Takže se vytvořilo středislo "společný podnik" a do něho se začalo investovat. V areálu firmy opravil jeden domek, nakoupil se nábytek a počítače a telefony a samozřejmě taky auta (tehdy to byly 4 Laguny ve vrcholové výbavě - šestiválcový benzínový třílitr, kůže, automat, klima... atd atd atd), nro prostě do střediska Společný Podnik se nasypalo nějakých 12-14 milionů CZK, nebo kolik vlastně. V únoru se "překvapivě" zjistilo, že zahraniční partner o spolupráci zájem nemá, tak se středisko zase zrušilo - no a nábytek, počítače, auta, telefony a spol se za "zbytkovou cenu" "prodávaly" (oboje uvozovky jsou zcela na místě) konkrétním 4 lidem.

Asi není třeba zmiňovat, že ten nábytek a počítače NIKDY do areálu fabriky ani nepřišly, protože už v tom říjnu/ listopadu jely rovnou do baráčků a chatiček těch paznehtů, že?

Chtělo by to zvracejícího smajlíka :( :( :(
Avatar - pradeda777
31. 10. 2019 09:47
Piráti
...jediní, co by tento nešvar mohli navrhnout k řešení....ti jsou zatím "čistí".... :-!