Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dovolená na Slovensku: Wellness

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Vybírejte z rozsáhlé nabídky wellness pobytů v prověřených wellness hotelech po celém Slovensku.

1.000.000 m2

Pouhých dvacet kilometrů od Bratislavy, na břehu Dunaje nedaleko Šamorína, vzniklo něco jako město sportu. Zázemí tu poskytuje na ploše 100 ha desítkám z nich. Tento unikátní multifunkční komplex (X-bionic Sphere) poskytne ideální podmínky širokému spektru sportovců – profesionálním týmům i jednotlivcům, sportovním nadšencům, rodinám, ale i milovníkům zdravého sportovního stylu a wellnessu. Největší část areálu patří jezdectví, vzniklo tu jedno z nejmodernějších olympijských center jezdeckých sportů. Pořádají se zde dostihy, parkurové závody, nechybí samozřejmě krytá hala a stáje pro stovky koní. Jezdecké soutěže lze sledovat ze tří tribun. Fitness tu má tři patra, sloupy s reflektory signalizují fotbalové hřiště s atletickým oválem. Ubytují tu až 1000 hostů.

Vodní svět, z něhož jsou nejviditelnější dva celoročně provozované tobogany, má venkovní padesátku s olympijskými parametry a tréninkovou desetidráhovou pětadvacítku s hloubkou až tři metry a pohyblivou plošinou zvyšující dno kvůli výuce dětí. Ty však mají i své bazénky.

Praktické informace
Vzdálenost z Prahy 355 km
Vzdálenost z Brna 156 km
Ubytování (eur/noc) dvoulůžkový pokoj od 109
Stravování (eur) polévka od 4,20, hlavní jídlo 7-22, saláty od 2,10
Aktivity Golf Club Welden, Dunajská cyklostezka, Starý Dunaj a jeho ramena
Poznámka plavecky areál (3 h) aquatic/14 eur, wellness/50 eur, Dunajskou cyklostezku zpestřuji přívozy přes Dunaj

autotip autotip

Do Tater, z Tater?

Šipku na AquaCity Poprad vidíte na podtatranských silnicích snad častěji než cedule na tatranské osady, přesněji tedy části města Vysoké Tatry. Poprad představuje přirozené městské zázemí pro návštěvníky Vysokých Tater, včetně obchodů a také relaxace, za kterou se sem jezdí z hor. Akvapark má však hotelové zázemí, takže lze pobyt otočit. Bydlet u AquaCity a na výlety jezdit do Vysokých Tater a po návratu zde večer relaxovat.

AquaCity Poprad není mezi podobnými vodními zařízeními výjimečné počtem bazénů (9 venkovních a vnitřních), ani jejich teplotou (28-38 stupňů), ovšem v málokterém takovém areálu vám nabídnou i kryocentrum, tedy léčbu chladem (-120 °C). Udivuje také celkový počet vodních atrakcí (350), nabídnou tu třeba šest toboganů a zajímavou zvláštností jsou i vnitřní relaxační bazény Blue Sapphire s chromoterapií a tematická večerní 3D lasershow (James Bond, Michael Jackson, Slovakia, AquaCity, Piráti z Karibiku). Mimochodem Poprad je dosažitelný i letecky, ale z ČR by to bylo

s přestupem…

Praktické informace
Vzdálenost z Prahy 556 km
Vzdálenost z Brna 353 km
Ubytování (eur/noc) dvoulůžkový pokoj 40, penzion 20
Stravování (eur) snídaně od 4, hlavní jídlo od 5, menu od 4
Aktivity Cyklostezka Poprad-Svit, vyhlídkové lety, Bike Park St. Smokovec
Poznámka Tatra Card platí v regionu jako vlakový lístek

autotip autotip

Vodní svět Bešeňová

Jeden z prvních akvaparků na Slovensku (dnes jich tu mají víc než 20) chce být letos doslova světovým. Každých deset dní se areál změní na jinou destinaci, pobyt totiž bude ve znamení (včetně možnosti poznat gastronomii) Ameriky, Balkánu, Karibiku, ale i Itálie, Česka či Slovenska. Další letošní atrakcí jsou čtyři žraloci, se kterými se ovšem v bazénech potkávat nebudete. Speciální odpočinek nabídnou bylinkový či citrusový

ceremoniál, odborně připravené a jedinečné jsou tu i saunové ceremoniály. Pro ranní ptáčata je tu možnost si dvakrát týdně (úterý, sobota) užít areál

dříve než ostatní a přihlížet i krmení zmíněných žraloků. Pro zájemce je připraven i kurs potápění, ženy nejspíš zaujme páteční předvádění líčení, různá show – sportovní i zábavná – připravují profesionálové ze Slovenska i Česka.

Hlavní sezona tu začíná letos 18. června (9-21 h), kdy k celoročně provozovaným vnějším a vnitřním bazénům a toboganům přibývají další, takže celkem bude k dispozici 23 bazénů a vířivek a 15 toboganů a skluzavek a v hotelu obvyklých 400 lůžek.

Praktické informace
Vzdálenost z Prahy 485 km
Vzdálenost z Brna 282 km
Ubytování (eur/noc) dvoulůžkový pokoj od 85, apartmán 25
Stravování (eur) polévka od 2, hlavní jídlo od 8, desert od 2,50
Aktivity Noc zážitkového saunování (9. 7.), Extreme sport exhibition (5.- 6. 8.)
Poznámka Různý rozsah služeb, 1 den od 19 až 23 eur (dospělý), sauny plus 14 eur

autotip autotip

Akvaparky na ostrově

Akvapark Thermal Corvinus u města Velký Meder navazuje na někdejší termální koupaliště, které bylo otevřeno po navrtání pramenů s léčivou vodou o teplotě 57-68 °C už v roce 1974. Chemické složení zdejší vody je podobné té piešťanské. Areál najdete v krásném prostředí stohektarového lesoparku.

Krytý komplex je otevřený celoročně a tvoří ho dvě samostatné, nicméně propojené části. Hloubka 1,2 metru naznačuje, že je určen zejména pro dovádění dětí, ostatně celý tento komplex je výrazně zaměřen na rodinnou rekreaci.

Polokrytý bazén rovněž funguje v celoročním provozu, přičemž dvoutřetinová otevřená plocha je přístupná otvorem ve stěně. Teplá voda umožňuje i koupání v zimě. Letní sezona je zde od 1. 5. do 30. 9., tehdy je k dispozici rozlehlá travnatá plocha se vzrostlými stromy a dalšími pěti bazény. Ten hlavní má hloubku vhodnou pro děti (1,2 m). Nechybí ani sportovní bazén s teplotou vody 25 stupňů, hloubkou 2,20 m a plochou 1250 m2. Otevřeno je denně od 9 do 20 h. Akvapark není na Žitném ostrově jediný, další najdete v nedaleké Dunajské Strede.

Praktické informace
Vzdálenost z Prahy 399 km
Vzdálenost z Brna 200 km
Ubytování (eur/noc) dvoulůžkový pokoj cca 35 (s polopenzí), penzion 25-30 (se snídaní), apartmán 9-15
Stravování (eur) menu 4,50-5, hlavní jídlo od 4,50
Aktivity cykloturistika, vodní díla na Dunaji, prohlídka Komárna
Poznámka Celodenní vstup do bazénu od 8,50 eur, 3h/od 6 eur

autotip autotip

Sluneční jezera a bazény

Tradiční rekreační cíl Bratislavanů a občanů malokarpatské oblasti, který po svém vzniku začátkem 20. let minulého století nesl název Slovenské Tahiti, vhodně doplnil akvapark Senec, což je rekreačně-relaxační vodní svět. Na rozdíl od jezer (dnes 100 ha, hloubka až 12 m) poskytuje oddych, relax a zábavu celoročně, tedy i v době, kdy voda jezer je jen pro otužilce. Jezero je pro orientaci rozděleno na „sever“ a „jih“ a na březích najdete ubytování, navíc zde jsou dětská a sportovní plážová hřiště, tenisové kurty, půjčovny sportovních potřeb, tobogány, respektive fotbalové hřiště s umělým povrchem.

Akvapark je v severní části a celoročně je k dispozici osm bazénů s teplotou vody 28 až 38 °C, v létě přibývá pět dalších. Nechybí tradiční „klidné“ atrakce (vodní trysky, chrlič, deštník, protiproud) i adrenalinové (tobogany, skluzavky „kamikadze“, čtyřdráha tsunami) a tornádo „space hole“, jediná atrakce tohoto druhu na Slovensku. Kdo už má dost vody, může si zahrát i plážový volejbal či minifotbal. Platí se čipovým systémem.

Praktické informace
Vzdálenost z Prahy 360 km
Vzdálenost z Brna 161 km
Ubytování (eur/noc) dvoulůžkový pokoj 84, bungalov (4 osoby) od 50
Stravování (eur) bufety od 2, restaurace Subway od 4
Aktivity Jezdecký areál Corporex, Pilot Club Králová (balony, letadla), jízda v kočáru s dvojspřežím
Poznámka Výlety v kočárech v Chorvatskem Grobu, Oáza tygrů – o víkendech, vstupné dobrovolné

autotip autotip

S blouděním je už konec

Originální integrované navigační systémy Škoda přinášejí komfort v podobě pravidelně aktualizovaných mapových podkladů, jež si můžete do svého vozu nahrát třeba z domova. Stačí paměťovou kartu zapojit do počítače a na českých stránkách značky si v záložce „mám vůz Škoda“ zdarma stáhnout nejnovější verzi. Celý proces zabere několik desítek minut. Využít můžete též služeb smluvních servisů. Vedle map se vám přehraje také vlastní software multimédií. Dočkáte se tudíž například vylepšených funkcí bluetooth nebo lepší kompatibility s chytrými telefony. Aktualizace podporují pokročilé verze zařízení typu Swing, Bolero, Amundsen a Columbus, jež vyjma modelu Citigo najdeme ve všech nových škodovkách.

autotip autotip

Nové auto? Velmi snadné!

Operativní leasing pro fyzické osoby zahrnuje dvě varianty: Start a Komplet. V ceně vyšší varianty pronájmu jsou zahrnuty též poplatky za servisní prohlídky, tudíž opravdu jen jezdíte a o nic se nestaráte. Po skončení smlouvy vůz vrátíte a můžete si vzít nový. Nabízený Rapid Fresh 1.2 TSI s 66 kW a s cenou 352 290 Kč* obsahuje například šest airbagů, klimatizaci, dálkové centrální zamykání, bluetooth, metalický lak a paket Mobilita Plus.

Co všechno zahrnuje operativní leasing

Start: Povinné ručení, havarijní pojištění s 5% nebo 1% spoluúčastí, připojištění obvodových skel.

Komplet: Povinné ručení, havarijní pojištění s 5% nebo 1% spoluúčastí, připojištění obvodových skel, kompletní servis, sada zimních kol včetně přezutí.

autotip autotip

Interaktivní zábava

Pro zařízení se systémy Android a iOS Škoda připravila hned několik užitečných pomocníků. Jedním z nich je například aplikace Škoda Servis, díky

níž můžete najít nejbližšího autorizovaného partnera nebo požádat o pomoc přes Škoda Assistance, jejíž operátoři vás pomocí GPS snadno lokalizují a případně vám zavolají technika. Nechybí ani možnost spojení vašeho vozu s telefonem a vysvětlení významu palubních kontrolek včetně doporučení, co dělat, když se rozsvítí. On-line si můžete prohlédnout některá data nebo si pročíst manuál. Stáhnout si můžete též katalog či některou z her, jako je variace na pexeso Škoda Cards nebo logická hra Crossroads.

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)