Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dražba kalendáře Pirelli 2024 vynesla slušnou částku. Půjde na dobrou věc

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Tradiční aukce slavného kalendáře letos probíhala pomalejším tempem. V závěru však přihazování zájemců zrychlilo a finální částka dosáhla 200.000 Kč. Ty jako v minulosti poputují Masarykovu onkologickému ústavu v Brně.

Podobu ikonického kalendáře pneumatikářské společnosti Pirelli dostal pro rok 2024 na starost ghanský umělec Prince Gyasi, přičemž o detailech si můžete přečíst v článku, jehož odkaz najdete hned pod těmito řádky.

Kalendář není volně k prodeji, tudíž jedním ze způsobů, jak se k němu dostat, je například aukce. Ta se pro české zájemce konala 7. prosince od devíti hodin dopoledne formou on-line dražby. Jestliže zpočátku přihazování probíhalo pomaleji, s blížícím se koncem frekvence příhozů zrychlila.

„Aukce kalendáře Pirelli sleduji dlouhé roky, začal jsem je vnímat ještě předtím, než bylo myslitelné do nich vstoupit. Vždy jsem si říkal, že to je dobrá, záslužná a sympatická iniciativa. Popravdě řečeno, dnes jsem si jí všiml až někdy kolem druhé hodiny,” prozradil vítěz aukce Otakar Suffner z firmy FTMO, jež představuje platformu pro amatérské burzovní obchodníky. Jeho příhozy aukci prodloužily o další 3 minuty, které rozhodly o posledním štědrém příhozu na 200 tisíc korun.

Výtěžek již tradičně putuje do brněnského Masarykova onkologického ústavu. Podle Kláry Jirkovské, mluvčí ústavu, peníze pomohou při pořízení systému na ohřev pacientů při operacích, který zajišťuje teplotní komfort, menší krvácení při zákrocích a lepší rekonvalescenci.

Video se připravuje ...

Prostřednictvím svého kalendáře pomáhá Pirelli v Česku více než 20 let. Za tu dobu se i u nás stal kultovním uměleckým artefaktem a cenným sběratelským kouskem. Na vzniku kalendáře v minulosti spolupracovaly ty nejproslulejší osobnosti módního, filmového či hudebního světa. Pyšnit se můžeme i českou stopou díky kultovním modelkám Karolíně Kurkové (v kalendáři v letech 2003, 2004, 2014), Petře Němcové (2013) a Evě Herzigové (1996, 1998).

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme