Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Druhá generace Renaultu Koleos potvrzena

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (86)
Kariéra Renaultu Koleos první generace se blíží ke konci. Nástupce se již začíná připravovat na svou premiéru. Ta je naplánována na rok 2016.

Renault Koleos se v podobě konceptu veřejnosti představil na pařížském autosalonu 2006. Sériové provedení mělo premiéru v roce 2008, v němž vstoupilo i na český trh.

První výrazná modernizace Koleosu se odehrála v roce 2011 a ta druhá se představila na loňském červnovém autosalonu v Buenos Aires. Na český trh pak dorazila jen o měsíc později.

Renault Koleos sice nepatří k hlavním tahounům prodejů své značky, ale i přesto se dočká přímého nástupce. V rozhovoru pro australský CarAdvice se o něm zmínil Justin Hocevar, generální ředitel zdejšího zastoupení Renaultu.

Současný Koleos sdílí techniku s Nissanem X-Trail a v případě druhé generace tomu nemá být jinak. Jejím základem bude platforma Common Module Family (CMF), představená loni v červnu. Motory, systém pohonu všech kol a řadu dalších komponentů si má Koleos vypůjčit od aktuální generace X-Trailu. Sériové provedení pak má vstoupit na trh v roce 2016.

Vedle těchto informací Hocevar potvrdil, že ani na australském trhu se současnému Koleosu příliš nedaří. Za rok 2013 se zde prodalo celkem 1639 těchto SUV, což byl nárůst oproti předchozímu roku o 47 %, za nímž stál především nástup modernizovaného provedení a velmi výhodná cenová nabídka základních verzí.

Za prvních šest měsíců letošního roku se prodeje Koleosu v Austrálii oproti stejnému období loňského roku propadly o téměř 38 % a bylo prodáno jen 535 vozů. Justin Hocevar ovšem očekává, že se do konce roku podaří dosáhnout podobných výsledků a to především díky uvedení nových cenových zvýhodnění.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (86)
24. 7. 2014 08:20
design
Koleos mi dizajnom exterieru silne pripomina kamaratov hyundai tucson. Dizajn z pociatku tisicrocia. Chcelo by to poriadnu zmenu.
Avatar - white label
24. 7. 2014 01:05
Re: Wow
Tak ten odkaz je dokonale trefný! :yes: >:-[]
A dávat k tomuto "vzezření" text: "Zkulturněný horal" mi přijde jako bezkonkurenční kandidatura na diamantový ventilek. 8-s
Avatar - white label
24. 7. 2014 00:54
Re: Wow
Souhlas.
Avatar - woody-alien
23. 7. 2014 23:56
Re: Wow
:yes: ;-)
Avatar - grifith
23. 7. 2014 21:28
Re: Kariéra Renaultu Koleos se blíží ke konci...
Naprosto souhlasím >:D Kariéra první generace Koleosu se již opravdu blíží ke konci...