Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition: Pocta z Thajska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pouze 58 šťastlivců má možnost zaparkovat do své garáže nejnovější poctu slavnému jezdci, za jejímž vznikem stojí poněkud překvapivě thajské zastoupení značky Ducati.

Ducati Scrambler se poměrně rychle stala oblíbencem stavitelů zakázkových motorek, ale jednu z nepřitažlivějších má na svědomí oficiální thajské zastoupení italské značky. To se rozhodlo postavit rovnou limitovanou edici 58 strojů, jejichž počet odkazuje na rok 1958, v němž Mike Hailwood poprvé startoval na závodním motocyklu značky Ducati.

Základem pro tuto limitovanou edici je sériový model Scrambler Icon, jehož vzhled je ovšem inspirován Ducati 900 SS, s níž Mike Hailwood vyhrál v roce 1978 ve třídě Formula I slavnou Tourist Trophy na ostrově Man. Tento stroj se mimochodem dočkal civilní repliky určené pro běžný provoz nabízené samotnou Ducati jako 900 Mike Hailwood Replica v letech 1979 až 1985.

Na tyto dnes již historické motorky odkazuje Scrambler Mike Hailwood Edition především maličkou kapotáží kolem kulatého světlometu, červeno-zeleně-bílou grafikou na nádrži i za novým sedlem spolu s červeným rámem a zlatými desetipaprskovými koly o velikosti 18 palců vpředu a 17 palců vzadu s pneumatikami Pirelli Angel GT. Za sedlem je umístěna plaketka se sériovým číslem motocyklu v rámci edice.

Dvouválec Scrambleru je sice ve své původní sériové podobě a z objemu 803 cm3 poskytuje i nadále standardních 75 koní (55 kW) a točivý moment 68 N.m, ale může se pochlubit novým výfukovým systémem s dvojicí tlumičů značky Termignoni.

Vedle vzhledu se pak Mike Hailwood Edition od výchozího sériového modelu odlišuje i nižšími řidítky, na nichž jsou použity rukojeti z Ducati Panigale a novým zadním tlumičem Öhlins, nahrazujícím původní Kayabu, zatímco vpředu zůstává zachována upside-down vidlice značky Kayaba.

Zájemci o jednu z 58 takto upravených Ducati si ji mohou rezervovat na webu věnovaném přímo tomuto stroji. Příjem rezervací byl spuštěn 22. března a bude ukončen 22. dubna letošního roku. K 8. dubnu byla volná již jen polovina motocyklů, jejichž cena je stanovena na 699.000 Thajských bahtů (zhruba 475.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)