Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati začíná odhalovat úplně nový Streetfighter V4 a posílá jej na Pikes Peak

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Ducati nabízí první ochutnávku modelu Streetfighter V4. Prozatím jej prezentuje jako prototyp, ale finální verze pro sériovou výrobu s největší pravděpodobností pouze nabídne odlišné barevné provedení.

Ducati Streetfighter V4 se po Panigale V4 stane v pořadí druhou modelovou řadou italské značky s novým čtyřválcovým motorem. Se svým starším sourozencem toho má tato ovšem společného mnohem více než jen motor a lze ji vnímat i jako supersport Panigale V4 bez kapot a s širšími řídítky.

Rozdílů mezi modely Streetfighter V4 a Panigale V4 bude samozřejmě mnohem více, ale samotný Claudio Domenicali, generální ředitel Ducati, uvádí, že novinka je vlastně Panigale V4 pro jízdu na běžných silnicích.

Toto tvrzení má v souvislosti s odhalením podoby modelu Streetfighter V4 umocnit i jeho oficiální nasazení do 97. ročníku závodu Pikes Peak International Hill Climb, pořádaného na konci letošním června v americkém Coloradu.

Za řídítka Ducati Streetfighter V4 se na startu slavného závodu usadí Carlin Dunne, který v něm již čtyřikrát zvítězil a například s Ducati Multistrada 1200S v roce 2012 dosáhl dnes již překonaného rekordního času 9:52.819 minut.

Ducati k samotnému modelu Streetfigher V4 kromě zveřejněných fotografií a potvrzení startu na Pikes Peak International Hill Climb prozatím neuvádí bližší informace, ale vyzdvihuje barevné provedení prototypu. Pod ním je podepsáno Centro Stile Ducati a údajně se nemá jednat o maskování, ale naopak zvýraznění dynamických tvarů novinky.

Podle neoficiálních informací pak máme očekávat techniku hodně blízkou modelu Panigale V4 v čele s vidlicový čtyřválcem s válci rozevřenými v úhlu 90 stupňů. Motor o objemu 1103 kubických centimetrů má v modelu Streetfighter V4 disponovat výkonem kolem 147 kW (200 k). Samozřejmostí má být armáda moderních asistenčních systémů pro zajištění co nejlepší ovladatelnosti za všech rychlostí jízdy.

Zdroj: Ducati Motor Holding S.p.A.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme