Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Duesenberg Torpedo Coupé: Comeback slavné značky

Ladislav Čermák
Diskuze (20)
Zmtvýchvstání Duesenbergů, jejichž tvary učarovávaly našim dědům, se chystá ve velkém stylu

Společnost Duesenberg Custon Coach LLC z americké Minnesoty, stavějící dosud golfová vozítka a repliky, využila práva na užívání legendární značky a rozhodla se těžit ze stoupajícího zájmu o malosériové exkluzivní vozy. Na podvozkových skupinách Mercedesu CL 500 staví prototyp luxusního čtyřmístného kupé, jehož tvary si berou to nejpůsobivější z minulosti i přítomnosti. Zatímco příď s velkou skloněnou maskou a čtyřmi samostatnými světlomety patří do 21. století a leckomu může připomenou podobně zaměřená gran turisma Bugatti Veyron či Bentley Continental GT, klesající silueta s nízkou kabinou, zakončená plynulou linií v jediném bodě, zase nostalgicky vzpomíná na 30. léta dvacátého století.

Zajímavostí vozu, jenž má přijít na trh v roce 2007, je revoluční motorový koncept, vyvinutý a vyzkoušený společností E.P. Industries. Dvanáctiválec má disponovat výkonem kolem 300 koní a proti "konvenčnímu pístovému" motoru prý nabídne delší životnost a nižší výrobní i provozní náklady.

Pod značkou Duesenberg se můžeme těšit i na extravagantní supertěžký motocykl, osazený osmiválcem Chevrolet o výkonu 340 koní.

Ladislav Čermák
Diskuze (20)