Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Economic Times: Nabídku za Land Rover a Jaguar předložily i indické automobilky

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
Podle informací indických médií se o automobilky Land Rover a Jaguar budou ucházet i indické automobilky Tata Motors a Mahindra & Mahindra.

Indický deník The Economic Times tento týden informoval o tom, že indické automobilky Tata Motors a Mahindra & Mahindra Fordu zaslaly předběžné nabídky na nákup automobilek Jaguar a Land Rover. Deník citoval nejmenovaný zdroj, podle něhož obě automobilky předložily své nabídky zvlášť a vyjádřily tak „pouze“ svůj zájem o britské automobilky a nic více. Obě indické automobilky zprávu odmítly komentovat.

Deník rovněž uvedl, že automobilka Mahindra & Mahindra by se měla při úsilí o získání britských výrobců spojit se soukromými investičními společnostmi a Tata Motors buď také s nějakou investiční společností nebo s italskou automobilkou Fiat, s níž na indickém trhu spolupracuje. Samotný Fiat však nabídku za Land Rover ani Jaguar nepředložil, avšak dříve o Land Rover a jeho americkou distribuční síť zájem projevil.

Mezi pravděpodobné zájemce, kteří předložili předběžné nabídky na nákup prodávaných automobilek, patří rovněž soukromé investiční společnosti Cerberus Capital Management, Ripplewood Holdings a One Equity Partners.

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
Avatar - Pekelná Micinka
27. 7. 2007 21:00
Re: Byl bych opatrný...
Díky. :-)
27. 7. 2007 20:49
Re: Byl bych opatrný...
Tohle jsi napsal moc pěkně :yes: :yes: Jasně... souhlas.
Avatar - Pekelná Micinka
27. 7. 2007 15:07
Re: Byl bych opatrný...
To musela bejt pěkná "bible", když i tehdy stála 550. Já si ty ceny trochu pamatuju, takže bych spíš i tvrdil, že to je dnes jako za 8 tisíc.

Vím kam si mířil, z tohohle pohledu tomu tak jest. Ovšem má cenu lpět na něčem co je nezvratné, já se nevzdávám hodnot, nicméně on ten svět zcela vpořádku není, takže tohle beru jen jako smutný výsledek, ovšem snažím se na něm najít positiva. Ikony. Ty ikony jsou opět "jen" produktem té společnosti, která je vytvořila a pokud je ta společnost v nepořádku, tak i ty ikony končí kdesi v prachu. Sám si vždy tvrdil, že svět je džungle, že je třeba se bít a nikdy nesvěsit hlavu. Jenže v takové společnosti - džungli, ikony neexistují. I ten nejsilnější lev jednou pojde a jeho vládu převezmou mladí, draví. Je to možná těžké se s tím srovnat, ale ve společnosti postavené na tržně ekonomickém základu, kde není, narozdíl od přírody důležité udržet, ale sleduje se jen růst, tak tam se chyba násobí, čím déle taková společnost funguje. A pak přichází bolestný úpadek, lidé co se mají příliš dobře obvykle ztrácí morální hodnoty (viz třeba i Gumball apod.), vzniká dojem, že se dá vše koupit. Jedinci, kteří jsou více odolní a drží si jisté hodnoty, jsou nakonec stejně zlomeni a pak nastává anarchie, běsnění, nepokoje, plenění, znásilňování, revoluce. Ty hodnoty, ty ikony, to co představuje i Jaguar jsou davno pryč. A protože všichni žijí s vědomím, že si musí užít dokud jsou živi, aby měli na co vzpomínat a dobře se jim umíralo, tak na nějaký hodnoty kašlou. A tak vzniká ta džungle, a v džungli pravidla a zákony, tak jak je představují ty gentlemanské hodnoty, neplatí. Nenechá se ulovit ten, kdo neváhá, napije se ten, kdo je rychlejší a rozmnoží jen ten silnější. Vpodstatě by se dalo říct, že tyhle hodnoty si člověk vytvořil jen proto, aby žil lépe než ta zvěř v džungli, jenže je nedokázal udržet, protože každý jedinec má touhu a pud být lepší, silnější, rychlejší. A tak se silní a chytračivý (samo)ujímají vlády, protože slabší, pomalejší, ale vyznávající jisté hodnoty, jim v tom nestačí zabraňovat. A celé se to takhle točí, jako svět. Má tedy vůbec cenu bránit něco, co je umělé, ale ctí vyšší principy, nebo je důležité si urvat, abych na přelomu podzimu a zimy svého života mohl říct, že jsem udělal všechno proto, abych přežil, bez strádání, v hojnosti a s pokračovateli rodu? Jednou, snad každý poznáme výsledek.
Avatar - Pekelná Micinka
27. 7. 2007 15:05
Re: Byl bych opatrný...
27. 7. 2007 14:16
Re: Byl bych opatrný...
Pozor, pozor... Indové... to je jiná civilizace... na to velmi opatrně. Samo, že jsou to vyspělí lidé, s velmi vyspělou kulturou... mimochodem doporučuji knihu - Bromfield: Když nastaly deště. Vyšlo to tu za první republiky a nevím zda po revoluci. Já tu knihu koupil za rudého temna z pozůstalosti. Ještě dnes to vidím, jak jdu někde na Vinohradech do bytu a z krabic na mě svítí stovky starých knih... Ty "deště" jsem tenkrát koupil za 550 (běžná kniha stála tehdy dvacku), tedy abys věděl, to bylo tehdy asi tolik, jako bys dnes koupil knihu za 5 tisíc... No, takže nic proti Indii... krásné ženy, hluboká mystika... Akorát je potřeba si uvědomit, že z Anglie, PM, z Anglie odchází další jeden velkej chlapskej vesmír... a to je to, o čem píši nahoře... To je ta tragédie... P.S. Tvůj nadpis je proto velmi na místě. Neboť koupí-li to TATA :-) je s Jagem amen natotata... s tím jagem, jak ho máme v srdcích. Prodat můžeš nějakej mainstream, ovšem ikony, pilíře kultury, postojů a dějin aut vůbec... to končí špatně.