Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

EDAG Group v Ženevě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německá EDAG Group si pro Ženevu připravila nové provedení studie Light Car a koncept střechy pro kabriolety pojmenovaný Twin Pack.

Společnost EDAG Group již několik let zdokonaluje svůj projekt městského elektromobilu a letos jej představila se zcela novým designem a doplnila jej o nový koncept, který má prolomit bariéru mezi soukromou a veřejnou dopravou.

Základem nového plánu je koncept EDAG Light Car Sharing, které si může pronajmout prakticky kdokoliv a zároveň si jej nikdo nemusí kupovat.

Tak jako verze z roku 2009 i nový člen rodiny Light Car komunikuje s prostředím pomocí velkých světelných ploch na povrchu vozu. Tentokrát však vůz ukazuje jestli je volný, nebo zamluvený a také aktuální dojezd.

Druhou světovou premiérou na stánku společnosti EDAG Group se stal koncept nové střechy pro kabriolety. Projekt pojmenovaný Twin Pack má spojovat výhody klasické plátěné střechy a pevné skládací střechy.

Novinka vychází z konstrukce pevných skládacích střech, ale na jejím povrchu je použita tkanina, která vytváří dojem klasické plátěné střechy a zároveň kryje mechanismus kolejnic a kloubů. To přispívá k zjednodušení konstrukce a snížení hmotnosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)