Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonom: Škoda Auto vyvinula třetí generaci modelu Octavia

redakce AUTO.CZ
Diskuze (120)
Novou verzi Octavie by měla firma představit v roce 2013, uvedl týdeník.

Škoda Auto vyvinula třetí generaci modelu Octavia, informuje týdeník Ekonom s odvoláním na zdroje z dodavatelského průmyslu. Podle nich automobilka skončila výběrová řízení na dodavatele hlavních dílů, což je vždy znamením, že vývoj je v podstatě dokončen a prototypy vstupují do zkušební fáze. Novou verzi Octavie by měla firma představit v roce 2013, uvedl týdeník.

Škoda podle listu hodlá letos představit nový mini vůz vyráběný v Bratislavě. První čeští zájemci si ji údajně budou moci koupit na konci letošního roku. Vůz má mít dvě varianty - třídveřovou a pětidveřovou.

Dodavatelé však podle serveru Ekonom.cz uvádějí, že dílů z Česka v něm bude méně, než se původně čekalo. O dodavatelích totiž rozhodoval koncern Volkswagen v době vrcholící ekonomické krize. Přednost tak mnohdy dostali němečtí, respektive španělští výrobci, protože německá i španělská vláda automobilový průmysl v krizi podpořily, ale zároveň po něm žádaly udržení zaměstnanosti.

V příštím roce chce Škoda nabídnout vozidlo nižší střední třídy, pracovně nazvané A-Entry. I tento model by mohl mít dvě varianty. Vyrábět se bude v Mladé Boleslavi, Rusku, Číně a Indii. Podle dodavatelů nyní koncern VW zvažuje montáž tohoto auta také v Mexiku. Vůz A-Entry vyráběný v Mexiku by však patrně nenesl značku Škoda, nýbrž Seat, napsal server.

Škoda Auto v polovině dubna zahájila stavbu nové haly na výrobu Škody Octavia. Dokončí ji v polovině roku 2012, a zvýší tím výrobní kapacitu octavií o polovinu. Vedle octavií a fabií bude poté z výrobních linek v Mladé Boleslavi sjíždět i třetí model Škody. Jeho název automobilka nesdělila.

Výrobní kapacita octavií se po dokončení nové haly zvýší z 800 na 1200 aut denně. Kapacita fabií zůstane na současných 1200 vozech denně. Navíc bude Škoda ve městě vyrábět nový vůz. Nyní Škoda vyrábí ještě modely Roomester ve Vrchlabí a Superb a Yeti v Kvasinách.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (120)
27. 6. 2011 11:36
Re: zkušební fáze :)
hele kašli na diskutování a nauč se radši číst. Já vůbec nic takovýho totiž nepsal. >:D
Avatar - white label
24. 6. 2011 21:06
Re: zkušební fáze :)
Ten je hlavně za tu trefnou ironii, jako že si (podle toho co píšeš) např. zákazník nevšimne, když se mu zadře turbo apod. ;-)
24. 6. 2011 20:49
Re: Ja ked teraz po stravenkach vidim Cecha
Tak už ho nechte na pokoji. Vždyť to vypadá, že psaní do diskuze na auto.cz je jeho jediná radost v životě. Co my víme jaké má psychické nebo rodinné problémy? Třeba neměl rodiče, kteří by z něj vychovali emocionálně dospělou bytost. Každý nemůže mít takové štěstí. Pamatujte, i psychicky nevyrovnaní jedinci mají právo na život.
Vždy jak čtu diskuzi na auto.cz tak se trochy stydím, jak se každý do něj naváží. Nechte ho chudáka už na pokoji!
24. 6. 2011 20:04
Re: Ja ked teraz po stravenkach vidim Cecha
Stejně je mi ho líto....dovedeš si představit toho uslintanýho ubožáka v zaprděnejch trenýrkách, jak se potí nad klávesnicí (všimni si, že je částečně negramotnej, jeho věty a slova nedávají smysl) a pořád si myslí, jak se nás dotkne, jak nás urazí, jak nás naštve - no a ono pořád nic. To musí bejt život, kdyby sem hodil jméno a adresu, poslal bych mu složenkou deset euro, aby si něco koupil (třeba placatici rumu) a alepoň trochu si na chvíli rozjasnil tenn nízkej, úzkej a tmavej životní obzor....jsem zvědav, co sem ještě nepíše - mimochodem, Slovák to asi nebude. Že by cikorka v Kanadě? Styl tomu odpovídá......
Avatar - Hammunasakra
24. 6. 2011 15:51
Re: To sloveso ...
Vy jste asi NEchtěl reagovat na MŮJ příspěvek, že? ;-)