Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrická značka Polestar: Čtyři modely do roku 2020, chybět nebude ani kabriolet

Stanislav Kolman
Diskuze (20)
Jeden model Polestar představil, o dalších dvou informoval. Nyní se dozvídáme více i o čtvrté chystané novince - kabrioletu.

Před pár měsíci jsme se dozvěděli o změnách pod křídly automobilky Volvo. Do té doby sportovní divize Polestar se totiž stala nezávislou značkou, jež bude tvořit výkonné elektrifikované vozy. V říjnu ukázala Polestar 1, první vlaštovku značky, která je ještě osazena hybridním pohonem. Další modely už ale budou čistými elektromobily.

Jednička má z výrobních linek začít sjíždět v polovině roku 2019, jiné zdroje zase hovoří o tom, že by se to mohlo stihnout již v závěru příštího roku. Následovat bude Polestar 2, konkurent Modelu 3 od Tesly a posledním potvrzeným modelem je elektrické SUV Polestar 3.

O čtyřce zatím oficiální zmínka nepadla, ale MotorTrend uvádí, že půjde o kabriolet a dočkáme se jej v horizontu příštích tří let. V praxi to znamená, že čtveřici aut nabídne značka do roku 2020, i když s nabíhající výrobou dvojky bude pozvolna končit stavba jedničky.

Připomeňme, že Polestar s elektrickými plány míří hodně vysoko. Dvoudveřové čtyřmístné kupé, které má dorazit jako první, zvládne čistě na elektřinu až 150 kilometrů. Dojezdu sekundují skvělé výkonnostní parametry, konkrétně výkon 600 koňských sil a točivý moment 1.000 N.m. Auto je vybaveno dvojitým elektrickým pohonem zadní nápravy pro lepší řízení distribuce točivého momentu.

Připomeňme ještě jednu zajímavou novinku: Polestar zcela ustupuje od prodeje automobilů, jak jej známe dnes. Namísto toho chce své vozy nabízet výhradně online. Navíc ne do úplného vlastnictví, ale jen v rámci předplatného za pravidelný měsíční poplatek. Součástí budou i nadstandardní služby a zápůjčka náhradního vozidla v případě nutnosti servisu. Plány nové značky vypadají slibně, uvidíme za pár let, jestli se je povede kompletně přetavit v realitu.

Stanislav Kolman
Diskuze (20)
Avatar - petr164
15. 12. 2017 12:17
Blafací fórum
Tady to již není o schopnosti věcné reakce na článek. Kdo nerozumí elektromobilní technologii a nestandardním modelům dispozice vozidly, ten by měl přestat blafat a jít na pískoviště za sobě rovnými.
8. 12. 2017 12:07
Re: Dojedu
v CR jsou jiz 3 Supercharger stanice a u vsech jsou i stojany pro ostatni BEV, v Praze a Olomouci jsou u Superchargeru take stojany CEZu, ta v Olomouci se otevrela tusim vcera
7. 12. 2017 18:52
Re: Dojedu
ne urcite nedojedes, protoze ten oturbenej 2 litr jezdici na benzin co tam bude prece nemuze fungovat, nefunguje ani v soucasnych Volvech a majitele s nim prece nikam nedojedou
7. 12. 2017 16:44
Re: Dojedu
no vidis to me pripomelo, v Novem Jicine jsem predjel nedavno McLaren, ale oznaceni netusim, me ty nove prijdou vsechny stejne , takze po vzoru zeny ho oznacim za cerny model >:D

sak tohle je vlakno o tom kdo jaky auto kde predjel a jakou melo cenu ne?
Avatar - wakantanka
7. 12. 2017 16:11
Re: Dojedu
Ja zasa cestou na dovolenku v mojom MPV som svihol na okreske Lambo Murcielago. :-) a?