Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické motocykly a skútry NeuWai vsadí na design i cenu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Novým hráčem mezi výrobci elektrických motocyklů a skútrů se má stát značka NeuWai, jejíž stroje mají vedle designu zaujmout i výkony a příznivou cenou.  

 

NeuWai je novou značkou jihokorejské společnosti Songuo Motors, jejímž cílem je nabízet moderní a především cenově přijatelná vozidla s alternativními pohonnými systémy. Premiéra prvních zástupců této značky, jejichž vývoj i výroba probíhají v čínské pobočce jihokorejské firmy, se odehrála během Seoul Motor Show, pořádané v první polovině letošního dubna.

NeuWai nabídne čtyři základní modelové řady automobilů s elektrickým pohonem a vedle nich v její nabídce figurují i dva motocykly a dva skútry, k jejichž pohonu rovněž slouží elektřina. Tyto jednostopé stroje rozhodně zaujmou díky svému futuristickému designu, což platí především pro motocykly, ale rovněž si zaslouží pozornost i díky svým výkonům a ceně. Ta má být na podobné úrovni jako u konvenčních motocyklů a skútrů.

Prvním z dvojice motocyklů značky NeuWai je sportovně stylizovaný model MF104, k jehož pohonu slouží elektromotor s nejvyšším výkonem 40 kW (54 k). Stroj s rozvorem kol 1480 mm a hmotností 250 kg má být schopen akcelerovat z 0 na 50 km/h za 2,5 s a dosahovat maximální rychlosti kolem 200 km/h. Dojezd se má pohybovat kolem 150 km.

Druhý motocykl značky NeuWai nese označení MT104 a svým vzhledem i pozicí jezdce za řídítky míří mezi cruisery a cestovní stroje. Pohon tohoto modelu má zajišťovat elektromotor s nejvyšším výkonem 35 kW (48 k). Motocykl s rozvorem kol 1665 mm a hmotností 300 kg má zrychlovat z 0 na 50 km/h za 3,0 s a jeho maximální rychlost má být 150 km/h. Dojezd se zde má pohybovat kolem 140 km.

NeuWai CN104 je první z dvojice skútrů nové značky a je prezentován jako jednomístný. Pohon tohoto skútru s rozvorem kol 1315 mm má na starostí elektromotor o nejvyšším výkonu 6,6 kW (9 k). Maximální rychlost je zde 90 km/h, ale dojezd se pohybuje pouze kolem 45 km.

NeuWai CL104 je plně dvoumístným skútrem s rozvorem kol 1580 mm a hmotností 220 kg. Elektromotor tohoto modelu může nabídnout nejvyšší výkon 11,3 kW (15 k). Maximální rychlost se má pohybovat kolem 100 km/h a dojezd okolo 80 km.

Výroba i prodej motocyklů a skútrů značky NeuWai se má rozběhnout v první polovině roku 2020. Zda se tyto stroje podívají i na evropský trh nebylo uvedeno.

Zdroj: Songuo Motors Co., Ltd.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme