Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Hyundai Ioniq 5 by mohl dostat ostrou verzi N

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Divize Hyundai N již pracuje na bateriových i vodíkových konceptech sportovních elektromobilů. Základem jednoho z nich by přitom mohl být i nový Ioniq.

Sportovní divize Hyundai N se nedávno pochlubila svým prvním SUV, kterým se stal model Kona N. V blízké budoucnosti se ale nejspíš dočkáme i ostře střižených vodíkových či bateriových elektromobilů s logem N, jak v rozhovoru pro Top Gear prozradili představitelé divize.

Během udílení cen Top Gear Electric Awards přitom padla otázka, zda by dalším vozem z produkce divize N nemohl být retro-střižený elektromobil Hyundai Ioniq 5, na což Albert Biermann, šéf divize N, odpověděl: „Umíte si představit, že bychom na něm ještě nepracovali?

Jeho kolega Thomas Schemera pak dodal: „Každý ví, že naše globální elektrická platforma E-GMP má velký potenciál a ukazuje velkou flexibilitu.“ Eco-Friendly by pak podle jeho slov měly v současnosti patřit dokonce na samý vrchol seznamu priorit.

Schemera také zdůraznil, že divize N neustále přemýšlí o rozšiřování svého produktového portfolia a strategicky se snaží směřovat ke schopnosti nabídnout eco-friendly modely. Ty už přitom vznikají ve formě konceptů, které nepohání pouze baterie, ale také vodíkové palivové články. „Pokračujeme kupředu s našimi bateriovými elektrickými koncepty i koncepty s vodíkovými palivovými články.

Video se připravuje ...

Když pak konečně padla otázka, zda by se základem sportovního elektromobilu mohl stát například model Ioniq 5, odpověď Schemery prý zněla: „Myslím, že to je docela realistické.“ Nic tedy není potvrzeno, naděje ovšem vzrůstají.

Již delší dobu se navíc mluví o spolupráci automobilky Hyundai s chorvatským specialistou na elektrické supersporty Rimac, ze které by měl vzejít nový vlajkový model divize N s elektrickým pohonem. Trochu se ale obáváme, zda vozy i30N, i20N a Kona N nejsou první a současně poslední generací modelů N se spalovacími motory.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

30. 4. 2021 12:52
Re: Spojení...
:-[] :yes:
Avatar - Jerry.Gunman
30. 4. 2021 11:12
Re: Spojení...
Sportovní elektromobil je stejný oxymoron, jako suchá voda, býložravý tygr nebo racionálně uvažující elektrofil :D
30. 4. 2021 09:43
Re: Spojení...
Přesně! :-) :yes: :yes: :yes:
Avatar - twistedTSD
30. 4. 2021 00:55
Re: Spojení...
Zvuk, průběh výkonu, hmotnost.
29. 4. 2021 22:18
Re: Spojení...
A co je na tom jako špatně?