Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elon Musk si změnil jméno na Elon Tusk. Nezbláznil se, má k tomu důvod

Diskuze (31)
Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk si na twitteru změnil zobrazovací jméno na Elon Tusk a slíbil, že ještě tento týden zveřejní nové zprávy ze své firmy, která se zaměřuje na výrobu elektrických aut. Uvedla to agentura Reuters.

Na Muskově twitterové stránce je nově zobrazeno jméno Elon Tusk. Stránka má 25 milionů fanoušků. Musk změnil jméno poté, co jej americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) obvinila z pohrdání soudem.

Burzovní komise tvrdí, že Musk nedávnou zprávou na twitteru porušil loňskou dohodu o urovnání její žaloby. Musk se v rámci dohody zavázal, že nebude na twitteru zveřejňovat informace s možným dopadem na akciový trh, pokud nejprve nedostane souhlas hlavního právníka Tesly. Podle komise tento závazek porušil minulý týden, když zveřejnil tweet o předpokládaném objemu výroby Tesly v letošním roce.

Musk loni v srpnu překvapil finanční trhy, když na svém twitterovém účtu napsal, že uvažuje o převzetí Tesly a stažení jejích akcií z veřejného obchodování. Dodal, že má pro svůj záměr zajištěno financování a že by za akcie podniku nabídl částku výrazně převyšující jejich tehdejší tržní hodnotu. Později však uvedl, že s potenciálními investory stále jedná a že zatím žádná dohoda uzavřena nebyla.

Burzovní komise následně podala žalobu, ve které uvedla, že výrok o převzetí Tesly a stažení akcií z burzy neměl reálný základ, byl nepravdivý a zavádějící, vedl k chaosu na akciovém trhu a poškodil investory. Krátce nato se komise s Teslou a Muskem dohodla na urovnání obvinění. Tesla a Musk museli každý zaplatit 20 milionů dolarů (451 milionů Kč) a Musk byl mimo jiné nucen přistoupit na to, že alespoň na tři roky odstoupí z funkce předsedy správní rady Tesly. Výkonným ředitelem ale mohl zůstat.

Diskuze (31)
2. 3. 2019 22:17
Re: Musk
Kritika? Ceho?

Slizoun, sasek, kaspar. Co je to za kritiku?

Mimochodem oznamil prichod M3 za 35 tisic $.
:yes:
Avatar - _Karel_
1. 3. 2019 13:39
Re: Musk
Nechápu souvislost s tím, na co reaguješ. Protože něco dokázal, je nekritizovatelný? Netuším, jestli je nebo není slizoun (i když jeho nadávky záchranáři do pedofilů něco naznačily), ale klidně může být povahou zmetek a přesto být úspěšný (což je).
Avatar - Barrichello
1. 3. 2019 09:17
Je to kašpar
šašek počmáranej >:D
Avatar - elektrikar
1. 3. 2019 08:04
Re: To obchodní jméno TESLA
my TEchnika SLAboproudá ÁDO? >:-[] >:-[] >:-[]

Za dob komunismu totiž bylo i pomyšlení na postavu Nikola Tesla zakázáno, proto vznikl takový vtípek v podobě dvousmyslu - TEchnika SLAboproudá, který nebyli komunisti schopni rozklíčovat. Asi tak.

Z logiky věcí jsme ten název tedy, když už, ukadli my. Ne Musk.
1. 3. 2019 07:50
Re: Proč teda?
To máš z vlastnej skúsenosti, trapko?