Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

EU dá 40 milionů na školení zaměstnanců českých automobilek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Devatenáct výrobců automobilů a automobilových součástek z celé ČR proškolí v rámci projektu s názvem AutoAdapt kolem 1500 zaměstnanců.

Tuzemské automobilky dostanou během příštích tří let z evropského operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost 40 milionů korun na vzdělávání svých zaměstnanců.

Devatenáct výrobců automobilů a automobilových součástek z celé ČR proškolí v rámci projektu s názvem AutoAdapt kolem 1500 zaměstnanců v odborných strojírenských oborech, jazycích, počítačových a dalších dovednostech. V rámci projektu budou připraveny a otestovány také čtyři metodiky personalistické práce šité na míru právě firmám v automobilovém průmyslu. Realizátorem projektu je Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP).

"Projekt AutoAdapt je v měřítku České republiky svým objemem, komplexností a zaměřením unikátní vzdělávací projekt, který v příštích letech významně přispěje k posílení konkurenceschopnosti českého automobilového průmyslu a zlepší postavení zaměstnanců na trhu práce," uvedla vedoucí projektového týmu Danica Pražáková.

Automobilová výroba tvoří s tržbami přes 600 miliard Kč asi pětinu veškeré tuzemské průmyslové výroby. Produkce aut se loni přiblížila 1,1 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
11. 4. 2011 19:10
Re: Bravo
Přesně tak. Ještě, že tady máme tu osvícenou Moskvu, ehm Brusel...
Avatar - ManInBlack
11. 4. 2011 09:56
Bravo
Ještě že tu EU máme, protože české firmy mají tak hloupé zaměstnance a vedení, že se bez dotací a celostátního školení neobejdou :yes: