Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Evropská centrální banka údajně dotuje Volkswagen Up!

Aleš Dragoun
Diskuze (46)
Evropská centrální banka má pomáhat zákazníkům, kteří touží po novém nejmenším modelu od Volkswagenu.

Finanční divize VW je jednou z institucí, které těží z úvěru poskytnutého Evropskou centrální bankou. Jeho celková výše je 1 bilion eur (24,6 bilionu korun) a úrok pouze procentní. Volkswagen si z této částky půjčil 2 miliardy eur (49,3 mld. Kč). ECB tak zprostředkovaně dotuje VW Up!, vyvozuje z toho renomovaný list New York Times.

VW hodlá nabídnout svým zákazníkům půjčky s nízkým úrokem v maximální výši 3-4 %. Ano, samozřejmě, chce vydělávat, ale klienti budou určitě spokojeni. Úvěry se týkají nejmenšího modelu Up! Evropská banka chce tímto krokem stabilizovat automobilový trh starého kontinentu, který klesá. Své volné finanční prostředky tak dala k dispozici nejen automobilkám. Profitují z něj i společnosti z jiných průmyslových odvětví.

Výrobci automobilů, respektive jejich odnože, které se zabývají operacemi s penězi, jich ale využívají štědře. Netýká se to zdaleka jen Volkswagenu, ale i firemní banky Daimleru (Mercedes-Benz Bank) nebo společnosti PSA Finance, která poskytuje finanční služby klientům Peugeotu a Citroënu.

Není divu. Registrace nových vozidel v Evropě klesly za leden a únor letošního roku o 8,3 % oproti stejnému období letopočtu 2011. Jedná se už o druhý pád během čtyř let. Ten první byl způsoben panikou, kterou původně vyvolala finanční krize v USA.

Aleš Dragoun
Diskuze (46)
28. 3. 2012 16:40
Re: Kačica?
Od súdneho človeka tvojho typu by som čakal, že pochopí pointu medzi riadkami... ;-)
Všimol si si, dúfam, že sa ďalej do diskusie nezapájam a nediskutujem. Niet totiž o čom...
27. 3. 2012 14:55
Re: Vyloučeno....
Á bača, jak typické pro nejzaostalejší část populace našich východních sousedů. O idiocii individua s nickem DRBNUTY a fotkou snad největšího slovenského nácka současnosti to vypovídá docela dost, v poznání tohoto bemozku jsme se zase dostali dál, nicméně je otázka, jestli nám to vůbec něco přinese....pokud smrdíš jako nahnilý maso, tak slez dolů do dědiny a kup si tam intimspray, pokud ovšem víš, co to je.....
27. 3. 2012 14:52
Re: Vyloučeno....
Blb s nickem DRBNUTY a s fotkou snad největšího současného nácka současnosti žere skopový a smrdí po něm. To jsme se toho zase dneska od ubožáčka dozvěděli....a jak je vidět, jeho znalosti (obvzlášť oslňující na webu o autech jsou typické - bačovské. Jestlipak umí taky drátovat a letovat?
27. 3. 2012 14:48
Re: Vyloučeno....
Abych tě odhadnul, tak ji k tomu ani nepotřebuji. :-!
Avatar - DRBNUTY
27. 3. 2012 13:18
Re: Vyloučeno....
Ovce domácí je malým domestikovaným přežvýkavcem, chovaným hlavně pro vlnu, maso a mléko.Samice se nazývá ovce, samec BERAN.Vykastrovaný beran se označuje slovem skopec, maso skopců má slabší specifický zápach. :-!