Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Exkluzivní galerie koncernových novinek: Sáhli jsme si na VisionS, Chiron i VW Phideon!

Martin Machala
Diskuze (37)
Začalo to jako silně okleštěná verze kdysi pompézních večerů koncernu VW. A skončilo bombou v podobě nečekaných premiér!

Koncernový večer, to byla každoročně a „každoautosalonově“ událost připomínající mezistátní hokejový zápas. Obrovské haly, tribuny narvané tisíci novináři, laserové efekty, taneční vystoupení nebo taky živá produkce kapely Pet Shop Boys... Tohle všechno ale rázně ukončila aféra Dieselgate.

Letos v Ženevě to byl už trochu jiný večírek. Tentokrát opravdu večírek, nikoliv megalomanská show. Pozváno bylo asi jen tři sta novinářů (ano, tušíte správně, Auto.cz se zúčastnilo), obrovské prostory vystřídalo komorní prostředí s barem a kulečníkovým stolem.

A pak si šéfové koncernu Volkswagen začali sypat popel na hlavu. Že je to s tím podváděním fakt strašně mrzí a že udělají maximum, aby svou chybu napravili. Teď tedy ještě nic konkrétního říct nemohou, vyšetřování je přece sotva v polovině, k problému se ale určitě staví čelem a všechny nás čeká ta nejzelenější budoucnost. Opravdu, příroda a elektromobilita především! Kromě elektřiny se koncern plánuje zaměřit ještě na digitalizaci… Bájné Silicon Valley padlo v proslovech nejvyšších pánů od Volkswagenu tolikrát, až jsem se začal obávat, jestli koncern stále plánuje vyrábět auta.

A pak to přišlo. Řeči o autonomním řízení a elektrifikaci ustaly, místo ledů se hnuly stěny (já věděl, že za nimi něco bude!) a na pódiu se konečně objevila skutečná auta! A vedle celkem očekávaných novinek jako Škoda VisionS se ukázalo také zbrusu nové Bugatti Chiron nebo pětimetrový sedan Volkswagen Phideon, který je určený pro čínský trh.

Tak to třeba s tou budoucností nebude tak špatné a Volkswagen bude nakonec ještě nějakou dobu auta vyrábět. Vy se každopádně můžete těšit na další a bližší informace přímo z probíhajícího ženevského autosalonu!

Martin Machala
Diskuze (37)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 3. 2016 02:25
Re: Zajimave
No zrovna Phideon by se mohl zfleku prodávat i v Evropě, jestli má jednu chromovou lištu kolem prahů navíc, tak to je asi tak jediné. Jinak je to prostě Passat ve velikosti Phaetonu.
Avatar - Pekelná Micinka
2. 3. 2016 02:22
Re: Koncern?
Věcně máš pravdu. Pravda avšak je i, že i já jsem vycvičenej, že když slyším koncern, zcela automaticky mi naskočí VW...
Avatar - Pekelná Micinka
2. 3. 2016 02:15
Ilumináti
Uvidíme, ale furt je VisionS lepší než současné pokusy Audi Q2 a 7.
Avatar - Googelit
1. 3. 2016 22:19
Re: Cheat box!
>:D dobré
Avatar - Googelit
1. 3. 2016 22:17
Re: VW Phideon
srry, meleš kraviny. Tvůj Genésis je taková modernější Omega >:D To 100x raději i běžný Passat :-! :yes: