Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Exkluzivní spy video: Modernizovaná Škoda Octavia (2017) poprvé na silnici

David Bureš
Diskuze (46)
Třetí generace octavie se v rámci nadcházející modernizace dočká přepracovaného vzhledu a bohatší výbavy.

Video se připravuje ...

V redakční emailové schránce nám tentokrát přistála opravdu speciální zpráva. Už předmět sliboval mnohé: Octavia fl – video z D11, přičemž následné otevření zprávy exkluzivní materiál potvrdilo. Několik vět doplňovalo špionážní video, které vůbec poprvé zachycuje modernizovanou Škodu Octavia třetí generace přímo v běžném provozu.

Posílám video modernizované octavie, natočené v noci ze soboty na neděli na dálnici D11, píše čtenářka Věrka, která nám snímek poslala. Na videu je zachycen bílý kombík, který odhalil mnohé ze vzhledu modernizované octavie.

Na autě totiž byla jasně patrná nová koncová světla. Ta tvoří písmeno C podobně jako u menší fabie, avšak hlavní diodový pás je širší a tolik nevystupuje jako u současných světel, kde je jasně ohraničený. Nad tímto „céčkem“ je pak ještě jeden vodorovný pás diod sloužící jako brzdová světla, doplňuje popis zádě zachyceného vozu čtenářka.

Na přídi zachyceného exempláře pak byly dobře zřetelné rozdělené hlavní světlomety. Autu svítily jen krajní segmenty bez diod, kombík byl vybaven halogenovými žárovkami, tvrdí Věrka. Nedokáže však říci, zda světla jsou rozdělena plechem (nebo plastem) podobně jako u starší generace Mercedesu třídy E. Některé dřívější zprávy totiž naznačují, že rozdělení světel bude přímo v lampě, a tak zvenku budou světla vypadat podobně jako dnes.

Věrka si navíc všimla, že natočený kombík měl varovnou diodu ve vnějším zpětném zrcátku, což je patrné i na videu. To naznačuje, že octavia se v rámci modernizace dočká varování před vozidly v mrtvém úhlu. Tento systém octavia v tuto chvíli nenabízí, a to ani v rámci nedávné modelové péče.

Dřívější zprávy od prodejců potvrzují, že faceliftu octavie se dočkáme již velice brzo. Škoda totiž už v 44. kalendářním týdnu letošního roku začne přijímat objednávky na modernizované provedení, což odpovídá zahájení prodeje v listopadu. Příjem objednávek na předfaceliftovanou verzi bude ukončen o týden dříve, tedy na konci října. Už v té době však nabídka bude značně omezena, a to kvůli postupnému naplňování výrobních kvót jednotlivých verzí.

Samotná výroba modernizované octavie však začne až v únoru 2017 (šestém kalendářním týdnu), což dokazuje, jak dlouho zákazníci na vůz čekají. Kdy přesně se první vozy ukážou u prodejců, zatím není pevně stanoveno, bude to však ještě během prvního pololetí roku 2017. Výstavní premiéra faceliftované octavie má každopádně proběhnout na ženevském autosalonu v březnu příštího roku.

David Bureš
Diskuze (46)
Avatar - O5kar
29. 9. 2016 10:31
Tak konečně ta levná světla z Číny.
Jak někdy vloni prohlašoval jeden ze zástupců Škody, že diody nebudou za tvrdý příplatek, ale už standardní vybavení.
Avatar - rokyta.p
28. 9. 2016 23:17
Re: Věrka s pindíkem
Kdo nevěří že Věrka existuje, nechť navštíví její blog ;-) [odkaz]
Avatar - nalimer
28. 9. 2016 09:44
Až po salóne!
Zas ste to po...! "Špión" ako teasing na FL mal výjsť až po salóne. Teraz je treba ešte podporiť Kodiaqa. Až potom malo ísť toto akože špionážne. A áno, nakrútenie v noci kvôli predným svetlometom dáva zmysel.
Pri dennom samozrejme bude auto polepené...
27. 9. 2016 15:52
Re: Super!
maxi!, ku.va, však ty máš v tej tme zrak ako Superman!: " ... a aj maska je krajsia ..."
27. 9. 2016 14:34
Viděli jsme Škodu Octavia po faceliftu s dvojitými světly, n
[odkaz]